24/11/14 - 16:02h

Ivanović: Gren slemovi su prioritet naredne sezone!

 

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović nalazi se na odmoru, nakon sezone u kojoj je osvojila četiri titule i stigla do pete pozicije na WTA listi.

Ana-Ivanovic-img23813_668

Iako je osvojila četiri trofeja u sezoni na koju je spuštena zavesa, srpska teniserka je svesna da je mogla da bude još uspešnija. Utisak su pokvarili slabiji rezultati na Gren slem turnirima.

Definitivno, loši nastupi na najvećim turnirima su moje najveće razočarenje u 2014. godini. Dobro sam startovala u Melburnu, savladala Serenu Vilijams, ali sve ostalo je bilo razočaravajuće. Moram to da popravim u 2015. godini.”,istakla je Ivanovićeva.

Nakon osvojenog Rolan Garosa 2008. godine i prve pozicije na listi, usledio je pad u igri i na listi, a pad se zaustavio na 62. poziciji.

Izgubila sam samopouzdanje. Sve vreme sam tražila odgovore na pitanja šta mi se dešava, pokušavala da unesem neke novine, ali sam u većini mečeva bila previše pasivna. To nije bila moja igra. Nije moguće da budete agresivni, ako nemate sampouzdanja. Zbog toga sam ponosna na sebe što sam izašla jaka iz teške situacije“, rekla je Ana u intervjuu za indijski portal Redif.

Ana je svesna na šta mora da stavi akcenat u sezoni koja je ispred nje.

Prioret su Gren slem turniri. Ohrabrujuće je što sam godinu završila na petom mestu, a nisam dobro igrala na najvećim turnirima. Hrabri me i to što sam pobeđivala Serenu, Šarapovu, Halepovu. Igram dobro na svim podlogama, posebno mesto u mom srcu zauzima Rolan Garos, i želim ponovo da ga osvojim, ali mislim da imam šanse i na ostalim Gren slem turnirima“, zaključila je Ivanović.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Ana Ivanović, Australian Open, Grend Slem, Intervju, Rang Lista, Teniserke, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.