25/07/19 - 12:21h

Ivanišević: Kirjos je poseban, dobar je za tenis, ali Novak i Rafa…

 


Novi trener Novaka Đokovića, Goran Ivanišević, smatra da je dobro za tenis da ima igrače različitih karaktera.


zimbio.com

Iako su im svetski mediji nadenuli nadimke “loši momci svetskog tenisa”, Ivaniševiću se taj termin ne dopada.

– Ne sviđa mi se termin ‘loši momci’. Više volim da kažem da su to igrači sa jakim karakterom. Potrebni su nam različiti ljudi. Tenis je individualni sport i lako može da postane dosadan, posebno pošto je sve standardizovano, podloge, tip igre i slično. Danas malo igrača ide na mrežu, tako da su neobični momci dobri za svetski tenis. – rekao je on.

Nik Kirjos je svakako jedan od tih “različitih”.

– Nik je poseban, dobar je za tenis. Ono što mi smeta je to što ima talenta da bude broj jedan, a ne koristi ga. Kada ga gledate, ne znate šta će sledeće uraditi, potpuno je nepredvidiv. U stanju je da odigra tri luda gema i onda da ga nema nigde. Ne smem ni da pomislim kakvu je karijeru mogao imati da je bio ozbiljniji. Mnogi me pitaju da li bih mogao da budem njegov trener. Ne znam šta da kažem. Ne znam ni šta bih mu rekao, postavljanje ograda ne bi pomoglo. Autoritet nema nikakvu ulogu kod Nika, jedino rešenje je da Nik bude trener sam sebi. Voleo bih da ga vidim da se ozbiljno pripremi za grend slem, da vidimo stvarno šta sve može.

Iako donekle podržava Australijanca, Ivanišević je “podvukao crtu” kod napada na Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

– To je po meni previše. Svi su godinu dana zajedno na terenu i mislim da ne bi trebalo da kritikuje kolege. To nije fer plej. Možete imati svoje miljenike, ali to se ne pominje javno. Isto se odnosi na proslave pobeda. Tu ga ne podržavam. Istina je uvek zapisana na terenu. Ako pobediš nekog koga ne voliš, osmehni mu se, rukuj se, to je dovoljno, ali ne pričaj svašta medijima. To su totalno nepotrebne stvari. Čak i ja, kog su uvek smatrali za nekog ko je temperamentan, nisam kritikovao protivnike. To je princip, pravilo u tenisu. – zaključio je Hrvat.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Goran Ivanisevic, Nik Kirjos, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.