04/04/16 - 16:06h

Ispit karijere: Kecmanović sitno broji do Mastersa u Kini

 

Šesnaest vodećih svetskih mladih igrača (osam juniorki i osam juniora) učestvovaće na ITF Junior Mastersu 2016, koje se održava u međunarodnom teniskom centru “Čengdu”, u kineskom gradu Sečuanu. Turnir je na programu od 8-10. aprila.

Miomir Kecmanovic

Miomir Kecmanovic


Prvi ITF Junior Masters organizovan je prošle godine, a okuplja osam najboljih juniora sveta (konkurencija do 18 godina) među kojima se ove godine nalazi i najbolji junior Srbije, Miomir Kecmanović (16). On je trenutno šesti na svetskoj rang listi, a prošlog meseca je zabeležio i njabolji renking – četvrto mesto.

Učesnici ITF Junior Mastersa u Sečuanu:
Juniorke – singl

Katie Swan (GBR)
Anna Blinkova (RUS)
Tereza Mihalikova (SVK)
Usue Arconada (USA)
Sofia Kenin (USA)
Charlotte Robillard-Millette (CAN)
Kayla Day (USA)
Miriam Kolodziejova (CZE)

Juniori – singl

Casper Ruud (NOR)
Hong Seong Chan (KOR)
Marcelo Barrios Vera (CHI)
Orlando Luz (BRA)
Miomir Kecmanovic (SRB)
William Blumberg (USA)
Alvaro Lopez San Martin (ESP)
Ly Hoang Nam (VIE)

Žreb za juniorski Masters u Kini biće održan 6. aprila 2016.

Bivša američka Fed kup zvezda i svetski broj 6. Čanda Rubin je imenovna za sportistu uzora za ovogodišnju svetsku juniorsku manifestaciju u Sečuanu. Za ambasadora ITF Junior Mastersa u Kini imenovana je dvostruka gren slem šampionka kineskinja Na Li.

Čanda Rubin je odličan izbor na funkciji Sportista uzor na ITF Junior Mastersu 2016 . Ona je uvek pokazivala veliku profesionalnost i posvećenost sportu, ponosno je igrala za svoju zemlju. Takođe smo oduševljeni da je Na Li u mogućnosti da prisustvuje ovom događaju kao jedan od najprestižnijih sportista u Kini. Siguran sam da će svi igrači na ITF Junior Mastersu imati koristi od iskustva koje steknu tokom ovog takmičenja – rekao je Dejvid Hageri, predsednik ITF-a.

Oduševljena sam da budem deo ITF Junior Masters događaja koji se organizuje drugu godinu za redom, ovaj put u Čengdu. Ova prestižna manifestacija ugostiće najbolje juniore na svetu i meni je čast da učestvuju kao sportista uzor. Dugo verujem u važnost međunarodne juniorske konkurencije i nadam se da moje juniorsko i iskustvo VTA igrača može da pomogne ovim talentovanim igračima koji će učestvovati ove nedelje u Sičuanu – rekla je Čanda Rubin.

Nazad

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Miomir Kecmanović, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.