03/12/23 - 12:24h

Hamadova bajka: Idem Novakovim tragom

 

Foto: TSS

Uživaće “Hame” par dana u najvećem uspehu u karijeri. Potpuno neočekivano je stigao do titule u Džedi i to maksimalnim učinkom. Osvojio je NextGen turnir i najavio prisustvo na najvećoj sceni, poput njegovih prethodnika Cicipasa, Sinera i Alkarasa.

U velikom finalu savladao je favorizovanog Artura Fisa, koji je već 36. igrač sveta, za 74. mesta bolje plasiran od Srbina.

Neverovatan osećaj, jako emotivno sam ovo doživeo, pogotovo jer sam na poslednjih nekoliko turnira gubio tako što sam propuštao meč lopte. Posle četvrtog seta sam se plašio da se to ne ponovi, ali uspeo sam da se probudim ponovo u petom setu i da dobijem.

Srbija mora biti ponosna – Đoković je pre 15-ak dana osvojio Završni Masters u Torinu, a potom je Međedović bio najbolji u konkurenciji igrača do 21. godine.

Lepa je to stvar, nas dvojica iz Srbije. On je osvojio veliki masters, onaj pravi, a ja ovaj za mlade. Velika je to stvar, naravno, srećan sam što idem Novakovim tragom na neki način.Ovo će mi sigurno dati mnogo samopouzdanja za 2024. godinu. Fis je neverovatan igrač, na ATP listi je mnogo bolji od mene, već je u top 40 s razlogom, vrlo je dobar. Jako sam srećan – rekao je Hamad nakon finala.

Osvajanjem Džede zaradio je 514.000 dolara, više nego u dosadašnjoj pro karijeri ukupno. Još uvek se nije plasirao u top 100, tako da će morati kroz kvalifikacije da traži put do glavnog žreba na predstojećem Australijan Openu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Hamad Međedović, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.