15/07/13 - 14:36h

Fonjini i Berlok u prethodnoj nedelji došli do svojih prvih ATP titula, Halep najbolja u Budimpešti

 

U nedelji iza nas igrali su se ATP turniri u Štutgartu, Bastadu i Njuport, a u Budimpešti i Palermu WTA turniri. Najveća iznenađenja su napravili Italijan Fabio Fonjini i Argentinac Karlos Berlok koji su sebi obezbedili prve titule na turniru u Štutgart tj. Bastadu.

Karlos Berlok

Karlos Berlok

U Bastadu je 46. teniser sveta Karlos Berlok uspeo da dođe do svoje prve titule na ATP turu. Ne može se reći da je Argentinac imao preterano težak put do titule, ali je ipak uspeo da prebrodi sve prepreke. U finalu je imao najteži ispit protiv Fernanda Verdaska, a da je zalužio titulu potvrdio je ubedljivom pobedom- 7:5, 6:1.

U Štutgartu je Fabio Fonjini imao težak put do svoje prve titule. Ređao je pobede nad Vordom, Majerom, Hasom i Bautistom da bi u finalu za titulu igrao protiv još jednog Nemca Filipa Kolšrajbera. Domaći teniser je namučio Italijana, ali nije uspeo i da ga spreči u nameri da dođe do trofeja koji je namenjen pobedniku ovog turnira- 5:7, 6:4, 6:4.

Nikolas Mahu je do svoje druge ATP titule došao na turniru u Njuport. Francuz je bez većih problema stigao do finala ovog turnira gde ga je čekao pravi ispit protiv Lejtona Hjuita. Gledao se lep tenis, ali je Australijanac posle tri seta i velike borbe poklekao pred upornim Mahuom- 5:7, 7:5, 6:3.

Na WTA turu, tačnije na turniru u Budimpešti svoju treću titulu osvojila je Simona Halep. Ona je u finalu igrala protiv Austrijanke Ivon Mojsburger i tek posle tri seta uspela da nadigra Austrijanku koja je u drugom setu odbranila 3 meč lopte ali je zato u trećem znatno popustila- 6:3, 6:7, 6:1.

Simona Halep

Simona Halep

Za kraj pregleda prošle nedelje smo ostavili turnir u Palermu. U finalu ovog turnira su igrale dve Italijanke- Roberta Vinči i Sara Erani. Erani je bila prvi favorit na ovom turniru, ali je Vinči uspela da napravi malo iznenađenje. Publika je mogla da uživa u meču i u tri seta posle kojih je Roberta Vinči po osmi put u svojoj karijeri podigla jedan WTA pehar, a rezultat meča je bio 6:3, 3:6, 6:3.

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Bastadu, ATP u Njuportu, ATP u Štutgartu, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.