18/05/19 - 14:20h

Federer: Opasno je igrati pod ovakvim uslovima

 

Nakon predaje na Mastersu u Rimu, Rodžer Federer požalio se na uslove na terenima.


Source: Clive Brunskill/Getty Images Europe

Još u meču sa Bornom Ćorićem u četvrtak, na kom je zadobio povredu, Švajcarac je bio vidno ljut na sudiju i organizatore. Nakon toga bio je prinuđen tek četvrti put u karijeri preda meč bez borbe.

– Ne razumem kako igrači pristaju da nastave da igraju pod takvim uslovima. Oni vlaže teren, potom nas pozivaju da igramo, igrači kao proveravaju kakve su linije.. I onda kao da kažu, OK, možemo da igramo. Vlažna linija znači da postoji opasnost od proklizavanja. Kada mi se to dogodilo, u dva gema uzastopno sam povredio palac. Noga me takođe boli. Ne znam, ne razumem. Ne teraju nas da igramo, sudija Karlos Bernardez mi je rekao, ne morate da igrate. Rekao sam mu potom, zašto si pozvao da je vreme da nastavimo meč? Činiš da izađemo tamo i osećamo pritisak od strane 10.000 navijača.

Federer je dodao da uslovi za igru nisu bili regularni.

– Igrači će se uvek povući i reći, pa dobro, moram da igram. Linijama treba pet minuta da se osuše. Mislim da ne bismo trebali da pristajemo da igramo dok su one vlažne i klizave. Nikom ne treba povređen igrač zbog jedne takve sitnice. Zato mislim da su deca koja sakupljaju lopte radili prave stvari, kada su krpama birsali linije. Brzo su to uradili, ali nije im bilo lako. To su radili zbog sigurnosti nas igrača.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Masters, Masters u Rimu, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.