10/12/15 - 14:37h

Federer angažovao Ljubičića zbog Novaka?

 

Švajcarski teniser Rodžer Federer prekinuo je saradnju sa Stefanom Edbergom, i kao trenera angažovao Hrvata Ivana Ljubičića. Teniski analitičar Piter Bodo smatra da je Ljubičić u Federerovom timu kako bi mu pomogao da savlada najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića.

Ivan Ljubicic

Ivan Ljubicic

[ad#tamara-tekstzuto-300-250-tekst-desno]

Tačno je da je Federer posle dužeg perioda imao sjajnu sezonu. Osvojio je šest titula, uključujući i Masters, a igrao je i dva Gren slem finala. Oba je izgubio od najboljeg igrača sveta Novaka Đokovića. Tačno je i da Edberg nije imao nameru da bude trener, a bio je uz Federera godinu dana duže od planiranog. Njegov doprinos je bio veliki, pa je Federer igrao još ofanzivnije i uveo je napad koji je postao poznat kao SABR. Partnerstvo je bilo uspešno. Ali, Federer je izgubio od Đokovića dva najveća duela, a to znači da Federer nije zadovoljan. On nije tip koji će sebi reći: ’Ovo je bilo sjajno s obzirom da imam 34 godine’. On razmišlja šta može da uradi kako bi pobedio Đokovića. Tu dolazimo do Ljubičića. – smatra Bodo.

Piter Bodo veruje da je Federerov cilj bio da pronađe nekoga ko će mu pomoći u duelima sa Đokovićem, i smatra da je Ivan Ljubičić prava osoba za to.

Ljubičić je Đokovićev prijatelj i komšija u Monte Karlu i sigurno da ima neke ideje kako da uspori Srbina. Federer će sigurno biti opasan sledeće godine jer ništa ne uzima zdravo za gotovo. Ali, takav je i Đoković i sigurno neće olakšati rivalima život na Gren slemovima, uključujući i Federera.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Ivan Ljubičić, Novak Djoković, Rodžer Federer, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.