19/10/18 - 16:28h

FED KUP: Srpske teniserke u grupi A

 

Srpske teniserke igraće u A grupi Evro-afričke zone Fed kupa.


Foto: Srdjan Stevanovic

Kao i Dejvis kup, promene je pretrpelo i zonsko takmičenje Fed kupa. Razlika je u tome što će se učesnice podeliti u dve grupe, jedna će igrati u Velikoj Britaniji, a druga u Poljskoj.

Naše devojke igraće u grupi A sa domaćinom Velikom Britanijom, Hrvatskom, Mađarskom, Turskom, Grčkom, Gruzijom i Slovenijom. Grupu B činiće domaćin Poljska, Rusija, Ukrajina, Estonija, Bugarska, Danska i Švedska. Pobednici grupa boriće se međsobno za plasman u plej-of za popunu Svetske grupe B 2020.

Takmičenje je na programu od 6. do 9. februara 2019. godine.

– Promena pravila je samo je u tome što će se igrati na dve lokacije, tako da nije neka bitna promena i neće uticati na sam plasman ekipa. Naša grupa, kada se pogledaju reprezentacije, može da bude jača od one u Poljskoj, ali ne mora da znači da će tako i biti, jer sve zavisi ko će u kakvom sastavu doći, tako da je teško dati procenu u ovom trenutku da li smo izvukli težu ili lakšu grupu. Svaki protivnik može da bude nezgodan, manje više smo protiv svih ovih ekipa već i igrali i samo ako budemo bili u najjačem sastavu možemo da očekujemo uz veliku borbu ispunjenje cilja, a to je plasman u Svetsku B grupu. Jedino što može da se očekuje je da će za Veliku Britaniju koja je domaćin, igrati njihove najjače igračice. U svakom slučaju se nadam da ćemo mi biti u najjačem sastavu i u tom slučaju možemo svakoga da pobedimo. – rekla je selektor Fed kup tima Srbije Tatjana Ječmenica Jevtić.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Fed kup, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.