04/11/12 - 14:54h

Fed kup: Srpkinje nisu uspele, Češka – Srbija 3:1!

 

Fed kup reprezentacija Srbije poražena je u finalu ovogodišnjeg Fed kupa od reprezentacije Češke ukupnim rezultatom 3:1. Odlučujući poen Čehinjama donela je Lusi Šafarova koja je u četvrtom meču savladala Jelenu Janković sa 2:0, po setovima 6:1, 6:1.

J. Janković11
L. Šafarova66

Šafarova se bolje snašla na startu meča, bez problema je potvrdila brejk, a onda je u maratonskom trećem gemu iskoristila drugu brejk šansu i došla do velikih 3:0. Imala je Jelena u četvrtom gemu dve prilike da vrati jedan brejk ali nije ih iskoristila i Šafarova je dobivši taj gem praktično i rešila prvi set u svoju korist, tada je bilo 4:0 za Čehinju. U nastavku prvog seta Jelena je uspela da osvoji samo jedan gem za konačnih 6:1 za Šafarovu.

Drugi set Jelena je bolje počela, uspela je da dođe do rezultata 1:1, ali je to sve što je mogla naša teniserka u ovom duelu. Šafavorva je bila stabilnija i u četvrtom gemu je napravila brejk za 3:1. Tada je praktično i rešen ovaj duel. U nastavku je samo Čehinja bila na terenu i meč sjajnom igrom privela kraju. Konačan rezultat u drugom setu bio je 6:1 za Lusi Šafarovu.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Fed kup, Jelena Janković, Teniserke, Turniri, Vesti, Češka- Srbija


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.