06/02/16 - 14:41h

Fed kup: Muguruza bolja od Jorovićeve, Španija vodi 1:0

 

Španija je povela sa 1:0 u duelu prvog kola Svetske grupe II sa Srbijom. Njihova najbolja teniserka Garbinje Muguruza savladala je nadu srpskog tenisa, Ivanu Jorović, sa 6:3. 6:1.

Ivana Jorovic

Ivana Jorovic

Meč između Jorović i Muguruze trajao je sat vremena i 17 minuta, a španska teniserka slavila je sa 6:3, 6:1. Španija je tako povela sa 1:0 u duelu sa Srbijom, a u sledećem susretu Jelena Janković će pokušati da izjednači rezultat. Protivnica će joj biti Karla Suarez Navaro.

Muguruza je u meč ušla odlično, posle nešto manje od 15 minuta imala je veliko vođstvo od 4:0. Ivana je uspela da vrati jedan brejk i smanji prednost Španjolke na 4:3, ali je Muguruza nastavila u pobedničkom ritmu i uz vezanih pet gemova došla do 6:3, 3:0.

U četvrtom gemu Jorovićeva je konačno uspela da se upiše na semafor i u drugom setu (3:1), ali je, uprkos velikoj borbenosti ostala na samo jednom gemu. Namučila je protivnicu u poslednjem gemu, propustila brejk šansu, i tek je iz sedmog pokušaja Garbinje Muguruza uspela da završi ovaj meč u svoju korist – 6:1.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Fed kup, Garbinje Muguruza, Ivana Jorović, Srbija - Španija, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.