19/04/14 - 13:35h

Fed kup: Kirstea bolja od Ane, Rumunke vode 1:0

 

Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da osvoji bod za Srbiju u prvom meču duela sa Rumunijom. Ivanovićeva je poražena od Sorane Kirstee, koja je svojoj zemlji donela vođstvo od 1:0 u plej-ofu za opstanak u Svetskoj grupi B Fed kupa.

A. Ivanović612
S. Kirstea366
Ana Ivanovic

Ana Ivanovic

Ana je odlično ušla u meč, ali nije uspela da održi dobar ritam igre. Posle sat vremena i 47 minuta, rumunska teniserka je nakon preokreta došla do pobede.

Uz brejk u drugom gemu prvog seta Ana je povela sa 3:0, a Kirstea joj je pomogla svojim greškama. Rumunska teniserka bila je vidno nervorzna, ali je na polovini seta mnogobrojna publika ‘budi’ i ona počinje da igra bolje i smanjuje greške. U petom gemu Kirstea vraća brejk i smanjuje vođstvo naše teniserke na 3:2, ali Ivanovićeva dolazi do novog brejka za 4:2, a onda servira za 5:2. Kirstea osvaja osmi gem (5:3), a Ana servira za pobedu u ovom delu meča, spašava pet brejk šansi i koristi treću set loptu za 1:0.

Posle osvojenog prvog seta, Ana igra lošije, a Rumunka se razigrava. U drugom setu Kirstea dolazi do vođstva od 4:0. Tada Ana prekida njenu seriju, ali samo na trenutak, jer posle 4:1, rumunska teniserka osvaja naredna dva gema i dolazi do izjednačenja od 1:1 u setovima.

Odlučujući gem bio je neizvestan na početku. Dugo su igrale prva četiri gema (2:2), a zatim Kirstea dolazi do brejka za vođstvo. Za 5:2 još jednom oduzima Ani servis i konačno, servira za pobedu. Ivanovićeva propušta pet brejk lopti, a Rumunka dolazi do konačnih 6:2, iskoristivši prvu šansu za dobijanje meča.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Ana Ivanović, Fed kup, Srbija - Rumunija, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.