21/04/12 - 14:19h

Fed Kup: Jelena donela prvi poen za Srbiju!

 

Srpska teniska reprezentacija povela je sa 1:0 protiv Rusije u polufinalu Fed Kupa. Prvi poen za Srbiju donela je Jelena Janković u meču sa Anastasijom Pavljučenkovom.

J. Janković66
A. Pavljučenkova43
Jelena Jankovic

Jelena Janković

Iako je Ruskinja bila favorit u ovom meču, našoj teniserki je pošlo za rukom da je pobedi i donese svojoj reprezentaciji vođstvo od 1:0. Na startu prvog seta Jelena je izgubila servis, pa je Pavljučenkova lako povela sa 2:0. Mnogi su već tada videli poraz srpske teniserke, ali su zaboravili kako ona igra kada se bori za svoju zemlju. Uspela je u šestom gemu da napravi ribrejk i izjednači, a već u sledećem gemu ponovo je izgubila servis. Ni to je nije uzdrmalo, pa je uspela da napravi još dva brejka do kraja seta i dobije ga rezultatom 6:4.

Nakon prvog seta, sve je krenulo bolje za Jankovićevu. Protivnica je napravila brejk na početku drugog seta, ali je Jelena dobila narednih pet gemova i povela sa 5:1. Servirala je tada za meč, ali je Pavljučenkova napravila brejk i smanjila vođstvo naše teniserke na 5:3. Uspela je Ruskinja da oduzme Jeleni jedan servis-gem u kome je servirala za pobedu, ali ne i drugi, pa je naša reprezentacija povela sa 1:0 u polufinalnom duelu sa Rusijom.

Naredni meč igraće Ana Ivanović i Svetlana Kuznjecova, a nadamo se da će nakon tog meča Srbija biti u vođstvu od 2:0.

( Tenis Uživo, T. Popov )

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Ana Ivanović, Fed kup, Jelena Janković, Teniserke


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.