09/02/13 - 18:59h

Fed kup: Cibulkova predala meč Vesni Dolonc, Srbija – Slovačka 1:1!

 

Dominika Cibulkova povredila se dok je servirala za meč protiv Vesne Dolonc, pa je našoj teniserki predala duel. Slovakinja je teren napustila na nosilima i u suzama, a Srbija je izjednačila rezultat na 1:1, pa u sutrašnji dan ulazimo sa više šansi za plasman u polufinale.

V. Dolonc44
D. Cibulkova65
Vesna Dolonc

Vesna Dolonc

Vesna je od samog početka igrala na nivou petnaeste teniserke sveta, ali je Cibulkova ta koja je imala više iskustva u ovakvim mečevima, pa je uz malo sreće dobila prvi set. Da nije bilo povrede, sasvim je izvesno da bi došla do pobede u meču, ali je sreća prešla na stranu naše reprezentacije.

Za dva sata i sedam minuta Dolonc je namučila Cibulkovu, koja je teren napustila na nosilima. Naša teniserka je već u prvom gemu prvog seta došla do brejka, i čuvala ga je do vođstva od 3:2. U šestom gemu Cibulkova je uzvratila ribrejkom i izjednačila rezultat. Pri rezultatu 4:3 još jednom je oduzela servis Vesni, ali nije uspela da realizuje prednost i završi set, jer je Dolonc spasila dve set lopte i napravila brejk za 4:5. Ipak, Dolonc ponovo nije uspela da sačuva svoj servis, pa Slovakinja posle još jednog brejka dolazi do vođstva od 1:0 u setovima. U ovom delu meča bilo je ukupno 14 brejk lopti, a Vesna je imala sedam, što dovoljno govori o nivou njene igre sa igračicom iz top 20.

I na startu drugog seta Dolonc je napravila brejk koji je do rezultata 2:2 Cibulkova uspela da vrati. U petom i šestom gemu videli smo po brejk sa obe strane, pa je rezultat bio 3:3. Posle sedmog gema Dolonc je zatražila medicinski tajm-aut, a nakon što se meč nastavio, Slovakinju je uhvatio grč, pa je i ona dobila neophodnu pomoć. Pri rezultatu 5:4, Cibulkova je servirala za meč, ali je pala na teren i odatle više nije mogla da ustane. Morala je da preda meč, a sa terena su je izneli.

Rezultat u ovom duelu je posle prvog dana 1:1. Sutra će, sasvim sigurno jedan meč igrati Daniela Hantuhova i Vesna Dolonc, a s obzirom da je Cibulkova povređena kao i Bojana, koja je izjavila da nije sigurna da li će moći da igra sutra, videćemo ko će igrati drugi meč.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Fed kup, Srbija- Slovačka, Teniserke, Turniri, Vesna Dolonc, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.