09/02/13 - 15:44h

Fed kup: Bojana izgubila od Hantuhove, Slovačka vodi sa 1:0

 

Srpska teniserka Bojana Jovanovski poražena je u prvom meču Fed kup duela između Srbije i Slovačke. Slovakinja Daniela Hantuhova dobila je ovaj duel sa 2:0 u setovima, 7:5, 6:2.

B. Jovanovski52
D. Hantuhova76
Bojana Jovanovski

Bojana Jovanovski

U prvom setu Bojana je igrala bolje, imala je veliku želju za pobedom, ali je Slovakinja, uz više iskustva, imala i više sreće. Ovaj deo meča trajao je 55 minuta. Jovanovski je već u drugom gemu došla do brejka, ali nije uspela da ga realizuje. Hantuhova joj je u narednom gemu oduzela servis i sve do 5:5 bile su izjednačenje. U jedanaestom gemu Slovakinja je dobila dve nove šanse za brejk, i posle toga došla u vođstvo od 6:5. Servirala je za pobedu u prvom setu, i posle tri set lopte povela sa 1:0.

Iako smo se nadali preokretu, Hantuhova je od samog početka drugog seta vodila igru. U prva tri gema dva puta je oduzela Bojani servis i povela sa 4:0. Tada je naša teniserka uspela da dođe do jednog gema i smanji vođstvo Slovakinje, na 4:1. U šesetom gemu imala je naša teniserka šansu za brejk, ali nije je iskoristila, te je Hantuhova povela sa 5:1. Usledio je gem na servis Bojane, koji je naša teniserka dobila, i ponovo smanjila vođstvo protivnice. Još tri brejk šanse nije uspela da iskoristi teniserka Srbije u osmom gemu, pa je posle sat vremena i 27 minuta Hantuhova dobila ovaj meč i dovela svoju reprezentaciju u vođstvo od 1:0.

Naredni meč igraće Dominika Cibulkova i Vesna Dolonc.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Bojana Jovanovski, Fed kup, Srbija- Slovačka, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.