16/01/24 - 14:28h

Domaćinu se neće svideti izjava Medvedeva: Ne osećam se tako dobro u Melburnu…

 

Kao i uvek, bez dlake na jeziku.


Zbog činjenice da se ne ustručava reći ono što misli, Danil Medvedev je nekima omiljen, nekima simpatičan, a nekima i ne baš. Jedno je sigurno – domaćoj publici i organizatorima Australijan opena, neće se dopasti njegova poslednja izjava.

-Ni meni nije jasno zašto, ali ovde se ne osećam tako dobro kao na Ju-Es openu. Tačno je da sam dva puta igrao finale i da sam bio blizu titule, ali… Možda jer je početak sezone pa ne dođem sa dovoljno samopouzdanja i ritma. U Njujork dođem u maksimalnoj formi, još nisam umoran, tako da još imam odličan takmičarski ritam – rekao je Rus, pre nego što je konstatovao da ima i stadiona koji mu ne odgovaraju.

– Nadal, Rud i ja bismo voleli da ima više prostora iza i oko terena. Na primer, u Madridu je Centralni teren ogroman a posle me stave na teren broj 2 gde jedva mogu da se krećem nazad. Zato ima stadiona na kojima ne mogu da igram kako želim.

Ne dopada mu se predlog novog pravila po kojima će gledaoci moći da se kreću između gemova čak i ako nije promena strana.

– Ako vaš protivnik treba da servira, a ljudi se kreću iza njegovih leđa, to može da bude veoma neprijatno. Ja čak mislim da odmor treba produžiti na 90 sekundi, jer nam treba više vremena za odmor, ali sam svestan da bi se tako produžili mečevi.

Drugi protivnik dvostrukog finaliste Australijan opena biće Finac Finac Rusuvuori. Podsetimo, Medvedev se na startu poprilično mučio pre nego što mu je rival predao meč.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Australian Open, Danil Medvedev, Grend Slem, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.