16/11/13 - 18:25h

DK: Dubl poražen, Češka vodi 2:1

 

Srpski teniseri Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac poraženi su u dubl meču od Tomaša Berdiha i Radeka Štepaneka sa 3:0 u setovima. Nakon drugog dana finala Dejvis kupa, naša reprezentacija gubi od Češke 2:1. Sutra se igraju dva singl meča.

N. Zimonjić/ I. Bozoljac246
R. Štepanek/ T. Berdih667
Photo by TenisUzivo.com

Photo by TenisUzivo.com

Nenad Zimonjić servirao je u prvom gemu, a prvi servis ga nije dobro služio, retko ga je pogađao. Česi su došli do brejk lopte i odmah je iskoristili, a posle sjajnog Berdihovog servisa vodili su sa 2:0. Usledio je odličan servis gem Bozoljca, bez izgubljenog poena naši reprezentativci smanjili su vođstvo Češke na 2:1, ali je i Štepanek bio dobar na servisu, pa su Česi ponovo povećali vođstvo. U petom gemu dolaze gosti do novog brejka, a posle 5:2 Štepanek servira za pobedu u ovom delu meča, pa od tri meč lopte koriste prvu za 1:0 u setovima.

I drugi deo meča Česi počinju brejkom na servis Zimonjića. Uz malo drame na skoro svaki servis gem naših tenisera, Ilija i Nenad su ipak slavili u njima, ali nisu uspeli da dođu do brejk šanse. Štepanek i Berdih sačuvali su brejk prednosti, što je bilo dovoljno da dođu na set od pobede, 2:0.

Treći set prvi put u meču počinje servis gemom Bozoljca, i vođstvom naše zemlje od 1:0. Publika u Areni poremetila je Štepaneka, zviždanje iz publike dovelo je do duple servis greške, ali i do poslednje opomene za publiku od strane sudije Paskala Marije. Uprkos vođstvu od 0:30 u ovom gemu, naši teniseri ni ovog puta ne dolaze do šanse za brejk. Česi izjednačavaju na 1:1. U šestom gemu pri vođstvu od 3:2, Srbija prvi put u meču dolazi do brejk lopte. Ne koriste je, pa nakon izjednačenja od 40:40, Češka dolazi do dva vezana poena i 3:3 u ovom delu meča. Do 5:5 sigurno osvajaju svoje servis gemove, a onda Češka dolazi do dve vezane brejk lopte. Ne koriste ih, a naša reprezentacija uspeva da osigura ostanak u ovom setu, 6:5. Berdih i Štepanek ponovo izjednačavaju, pa set ulazi u taj-brejk, koji su sjajno započeli naši teniseri, ali ga na kraju izgubili. Češka je dobila ovaj duel sa 3:0, i povela sa 2:1 u finalu Dejvis kupa.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Dejvis Kup, Dubl igrač, Ilija Bozoljac, Nenad Zimonjić, Srbija- Češka, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
Sanja November 16, 2013 Odgovori

Zimonjic nas sahranio danas

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.