30/03/24 - 17:08h

Dimitrov pred veliko finale: Igram protiv najboljeg na svetu!

 

Već je srušio dva favorita, ali poslednji zadatak biće najteži.


Sjaju formu od početka godine, Grigor Dimitrov nadgradio je plasmanom u finale Majamija, a da bi je krunisao, moraće da pobedi Janika Sinera, za kojeg smatra da je najbolji igrač sveta u ovom trenutku.

Ima mnogo toga što je urađeno, tu je mnogo posla, dosta toga je ostalo iza. I dalje verujem u sebe. Ovo finale je samo višnja na torti. Bila je to žestoka borba na obe strane. Napadali smo jedan drugog, posebno posle prvog seta, mislim da je tada podigao igru i bio veoma jak kroz ceo drugi set i u taj-brejku. Stavljao me je pod veliki pritisak. U trećem setu, imao je jednu brejk šansu. Servirao sam dobro i krenuo po svoje udarce. Na kraju sam igrao sa više autoriteta i dobro sam plasirao loptu.

Kako protiv Sinera?

Igra vanserijski tenis. Sada moram da igram sa njim. Volim takve mečeve, želim da se testiram. To je finale, jedan od onih duela kada moram da se koncentrišem na svoju stranu mreže. Pokazao je za šta je sposoban, ali i ja sam. Lako bi mogao da bude veoma interesantan mečrekao je Dimitrov, koji je na putu do završnice srušio Alkarasa i Zvereva.

Veliko finale na programu je u nedelju od 18.30 po srednjeevropskom vremenu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Grigor Dimitrov, Masters, Masters u Majamiju, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.