21/09/15 - 12:00h

Delom u Francuskoj i Rusiji, delom u Aziji (Pregled nedelje+video)

 

Pre velike azijske turneje na programu su manji turniri. Ove nedelje očekuju nas u muškoj konkurenciji 2 turnira, jedan u Francuskoj a drugi u Rusiji. Što se ženske konkurencije tiče, selimo se na azijski kontinent. Na programu su tri turnira, u Kini, Koreji i Japanu.

Tenis

Pregled ćemo najpre započeti informacijom da su Belgija i Velika Britanija ovogodišnji finalisti Dejvis kupa. A sada, prelazimo na predstojeće turnire.

U Francuskoj se u Mecu igra turnir na tvrdoj podlozi. Neće tamo zaigrati srpski predstavnici, ali hoće Žo Vilfred Conga i Stanislas Vavrinka. Oni su i najbolje plasirani igrači koji će učestvovati na ovom turniru. Prošlogodišnji osvajač- David Gofan u finalu je porazio Portugalca Souzu sa 2-0 u setovima. Ove godine oni neće uzeti učešće u Mecu.

U Sankt Petersburgu, u Rusiji igra se takođe na tvrdoj podlozi. Ovde će učestvovati Tomaš Berdih, Miloš Raonić, poslednji osvajač Ernest Gulbis i mnogi drugi. Gulbis je zaradio titulu pobedivši Giljerma Garsiju Lopeza sa 2-1. Turnir se igrao 2013. godine.

U Kini se igra turnir u ženskoj konkureniji. Tvrda podloga je u pitanju. Tamo će igrati Bojana Jovanovski, Aleksandra Krunić i Jelena Janković. Jeca i Aleksandra će igrati i dubl protiv indijsko-kineskog tandema Raina-Zang. Janković se sastaje sa Vesninom, Krunić sa Šuai Zeng a Bojana sa Dankom Kovinić. Prošlogodišnja osvajačica turnira je Monika Nikulesku. Za titulu je savladala Alize Korne, francusku teniserku sa 2-0.

Niculescu Cornet Guangzhou final game

U Seulu, Koreji nećemo gledati srpske teniserke. Karolina Pliškova je pobedila u finalu u meču protiv Amerikanke Lepčenko. Rezultat je bio 2-1 za Čehinju.

Karolina Pliskova vs Varvara Lepchenko 2014 Final Match - Highlights - Kia Korea Open

Ana Ivanović igraće na turniru u Japanu. Njena protivnica biće bolja iz duela Garsija-Đorđi.

Budite uvek sa nama i pratite aktuelna dešavanja u svetu tenisa, sve aktuelne turnire i najvijajte za svoje teniske heroje.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Ana Ivanović, ATP u Mecu, ATP u Sankt Petersburgu, ATP u Tokiju, Bojana Jovanovski, Dejvis Kup, Jelena Janković, Stanislas Vavrinka, Tenis Video, Teniserke, Tomaš Berdih, Vesti, Žo-Vilfred Conga


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.