16/04/16 - 17:58h

Crtice iz “Pionira”: Tenis u senci maratona i derbija…

 


Posle prvog kola Fed kup meča za opstanak u Svetskoj grupi B između Srbije i Belgije rezultat je 1:1. Vođstvo domaćinu u dvorani “Aleksandar Nikolić” donela je Aleksandra Krunić pobedom nad Kirsten Flipkens, da bi Janina Vikmajer donela izjednačenje svom timu trijumfom nad Jovanom Jakšić.

krunic_stojanovic

Nažalost, najjači utisak van terena je mizerna poseta publike. Ekipa našeg portala sa lica mesta prenosi najzanimljivije detalje.

DVOCIFREN BROJ NAVIJAČA ISPRATIO JOVANU

– Ne više od 300 ljudi navijača prisustvovalo je otvaranju meča i ispratilo sjajnu pobedu Aleksandre Krunić. Iako je srpska heroina izrazila nadu da će Jovana Jakšić imati veću podršku, početak drugog meča sačekao je bukvalno dvocifren broj navijača. Kao opravdanja se nude beogradski maraton koji je još više ulepšao divan subotnji dan u presnotnici i večiti derbi, za koji se nadamo da ga neće pokvariti. Treba pomenuti i da je, usled izmena u saobraćaju zbog maratona, ljudima koji ne žive blizu nekadašnjeg “Pionira” predstavljao pravi podvig da stignu do dvorane.

BEZ NAJAVLJENIH “TAMBURAŠA”

– Očekivalo se da u Beograd dođu i belgijski navijači koji često bodre svoju reprezentaciju na gostovanjima, ali su ovoga puta izostali – bilo ih je svega četvoro.

PUN STO AKREDITACIJA

– Neočekivano malobrojni bili su i novinari u dvorani “Aleksandar Nikolić”. Pored pres ulaza nalazio se pun sto akreditacija koje nije imao ko da stavi oko vrata. Manje od 10 novinara došlo je da isprad prvi dan meča, ali ne treba sumnjati da će ih u nedelju biti mnogo više.

KAO TITULA NA VIMBLDONU

Aleksandra Krunić je bila presrećna nakon uvodne pobede nad Flipkens, kao i njeni najverniji navijači – porodica, familija i prijatelji. Na pres konferenciji nakon svog meča, Aleksandra je zadovoljno konstatovala da joj je trebalo pola sata da se ispozdravlja sa svima i da sačeka da joj čestitaju, uz opasku da je ta slika stvarala utisak kao da je osvojila Vimbldon.

JELENA NAVIJALA SA KLUPE, PRIDRUŽILA JOJ SE I BIVŠA REPREZENTATIVKA

– Jelena Janković nije uspela da se dovoljno oporavi od povrede kako bi izašla na teren, ali je bil vrlo aktivna na klupi. Konstantno je pružala veliku podršku Aleksandri i Jovani. Među malobrojnim ljudstvom u dvorani nije bilo teško prepoznati i nekadašnju našu reprezentativku Vesnu Dolonc, koja je takođe došla da podrži srpski tim.

U nedelju pada odluka. Od 13. 00 na teren izlaze Aleksandra Krunić i Janina Vikmajer, potom Jovana Jakšić i Kirsten Flipkens. Ukoliko rezultat bude 2:2, o opstanku u Svetskoj B grupi odlućiće dubl okršaj.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Fed kup, Srbija - Belgija, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.