16/09/15 - 19:39h

Brutalno dominantan! Novak prvi tokom cele sezone 2015!

 

Novak Đoković. Nije potrebno previše toga da se kaže. Sve je već jasno. Ali njegovih rekorda i dostignuća nikad nije malo. Dečak iz Beograda koji je igrao tenis na neurednom terenu, danas igra tenis na najprestižnijim turnirima, i to kako ga igra! Prvo je došla treća pozicija na ATP listi. Onda su krenule priče: Novak simulira povrede, simulira bolest, nema on probleme sa očima, nije on alergičan ni na šta…može mnogo toga da se kaže, može po mnogo čemu da se osporava Novak, ali brojke su nepobitna priča! A brojke rade za Novaka.

Nole

Sada već činjenica jeste da je Novak šampion ovogodišnjeg US Opena, i da je pored toga osvojio još dva gren slema i pregršt drugih turnira. Pričalo se i pisalo o svemu vezanom za to čuveno finale protiv Rodžera. Rekordi su tu, brojke su na Noletovoj strani, publika na Rodžerovoj. Ali ono što je postigao Novak osvajanjem ovogodišnjeg gren slem trofeja u Njujorku, a o čemu se nije preterano govorilo iako je izuzetno vredno pažnje je njegova rang pozicija koja se nije menjala i neće se promeniti do kraja sezone 2015. godine, i to je , naravno čelna pozicija na ATP listi.

Novak je sazreo i kao igrač i kao čovek. Naučio je da se nosi sa pritiskom, naučio je da vlada emocijama. Mada, i dan danas mu zameraju na tome što svoju negativnu energiju izbacuje na terenu, što nije hladan kao Rodžer. Možda im više smetaju njegove pobede.

Novak

No, dobro. Kao što reče Novak da je slušao u Njujorku samo one koji su uzvikivali njegovo ime, tako ti sada kažemo Novače: Bravo, jer si jedini teniser koji je nakon Rodžera Federera od 2007. uspeo da tokom cele sezone ostane na samom vrhu ATP liste! Bravo za sve rekorde koje postavljaš, bravo za hrabrost, bravo za motivaciju, bravo za tebe!

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Novak Djoković, Rodžer Federer, Teniseri, US Open, Vesti


Komentari: 1

 
Milevica September 16, 2015 Odgovori

Nole jedan jedini i neprevazidjeni teniser,sta reci najbolji sportista na planeti malo li je a tek koliko je dobar covek,humanista ,dusa moja,ziv i zdrav navek bio

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.