20/02/12 - 20:11h

Brojanje se nastavlja: Novak započeo 35. nedelju na prvom mestu!

 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković započeo je 35. nedelju na prvom mestu ATP liste, na koje je došao nakon plasmana u finale na prošlogodišnjem Vimbldonu. Po tom kriterijumu Novak je na 17. mestu, a na prvom je Švajcarac Rodžer Federer koji je na vrhu ATP liste proveo čak 237 nedelja.

Novak Djokovic

Novak Đoković

U prvih deset pozicija na ATP listi ni ove nedelje nije bilo promena. Najbolji Srbin na ATP listi Novak Đoković zadržao je prvo mesto, a Janko Tipsarević deveto. Treći reket Srbije, Viktor Troicki, napredovao je dva mesta u odnosu na prošlu nedelju i došao na 22. poziciju.
Nikola Ćirić pao je za još četiri pozicije i sada je 193. na listi, dok je Dušan Lajović napredovao sedam mesta i sada je na poziciji broj 200. Što se ostalih srpskih tenisera tiče, neki su ostvarili napredak od tri, četiri mesta, a neki su za toliko pozicija pogoršali svoj rang. Nije bilo ni većih napredaka, a ni padova.

Nenad Zimonjić je u nedelji iza nas sa partnerom Mikaelom Ljodrom osvojio turnir u Roterdamu, ali to nije bilo dovoljno za napredak na listi, pa je najbolji srpski dubl igrač i dalje na šestom mestu.

Prvih deset teniserki na WTA listi takođe su zadržale svoje pozicije, i dalje je na vrhu Viktorija Azarenka.
Jelena Janković pala je za jedno mesto i ove nedelje je na 14. poziciji, dok je Ana Ivanović za jedno mesto napredovala i trenutno zauzima 18. mesto.

Ana Ivanovic

Ana Ivanović

Bojana Jovanovski i Aleksandra Krunić su zadržale svoje pozicije – 108. i 198. Najveći napredak imala je Natalija Kostić, koja je sa 527. mesta došla do 510. pozicije.

( Tenis Uživo, Tamara Popov )

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandra Krunić, Ana Ivanović, ATP Rang Lista, Bojana Jovanovski, Dubl igrač, Dušan Lajović, Janko Tipsarevic, Jelena Janković, Nenad Zimonjić, Novak Djoković, Rang Lista, Srpski teniski talenti, Teniserke, Viktor Troicki, WTA Rang Lista


Komentari: 1

 
Jadrana February 20, 2012 Odgovori

Srećna 35.a nedelja, to je tek početak, biće ih još ohoho.

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.