02/04/12 - 18:51h

ATP i WTA liste: Janko do najboljeg plasmana u karijeri, Ana ponovo najbolja srpska teniserka!

 

Turnir u Majamiju bio je uspešan za neke od naših tenisera, pa samim tim dolazi i do boljeg plasmana na rang listama. Najbolji teniser Srbije, Novak Đoković započeo je 41. nedelju na vrhu ATP liste, Janko Tipsarević je ostvario najbolji plasman u karijeri, a Ana Ivanović je na najnovijoj WTA listi preskočila Jelenu Janković i sada je zvanično najbolja teniserka Srbije.

Janko Tipsarevic, Getty Images

Janko Tipsarević

Novak Đoković je i ove nedelje zadržao prvu poziciju na ATP listi, na koju je došao prošle godine nakon osvajanja Vimbldona. On sada ima 12 670 bodova, a iza njega su Rafael Nadal (9 935) i Rodžer Federer (9 035). Janko Tipsarević je ostvario najbolji plasman u karijeri došavši na osmo mesto, sa 2 820 bodova, 905 manje od sedmog na listi, Čeha Tomaša Berdiha. Viktor Troicki je zadržao 27. poziciju.
Najveći pad na najnovijoj ATP listi imao je Dušan Lajović, čak 36 mesta, i on sada zauzima 228. poziciju. Najveći napredak ostvario je Boris Pašanski, koji je napredovao za 40 mesta i sada je 386. teniser sveta.
Što se dubla tiče, najbolji srpski dubl igač Nenad Zimonjić je zadržao šestu poziciju.

Ana Ivanovic, Getty Images

Ana Ivanović

Ana Ivanović je od ove nedelje i zvanično najbolja srpska teniserka. Ona je sa 16. pozicije dospela na 14., dok je Jelena Janković pokvarila plasman za dva mesta i sada je 17. igračica sveta. Bojana Jovanovski je takođe pokvarila plasman za dva mesta, pa je sa 106. došla na 108. Aleksandra Krunić ove nedelje zauzima 195. poziciju.

( Tenis Uživo, T. Popov )

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Ana Ivanović, ATP Rang Lista, Bojana Jovanovski, Dubl igrač, Janko Tipsarevic, Jelena Janković, Nenad Zimonjić, Novak Djoković, Rang Lista, Teniseri, Teniserke, Viktor Troicki, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.