30/01/12 - 18:19h

ATP i WTA lista – 30.01.2012

 

U prvih deset mesta na ATP listi dogodila se samo jedna promena. Huan Martin Del Potro ušao je u top deset, a Nikolas Almagro je ispao. Najveći skok u prvih sto na listi imao je Mikail Kukuškin, koji je napredovao za 28 mesta i sada je 64. Novak Đoković je osvajanjem treće titule na Australian Openu učvrstio prvu poziciju, a iza njega su i dalje Rafael Nadal, Rodžer Federer i Endi Marej.

Djokovic. Getty.

Novak Đoković

Janko Tipsarević je i dalje na devetoj poziciji, a Viktor Troicki je napredovao jedno mesto i sada je 22. teniser sveta. Četvrti reket Srbije, Nikola Ćirić ostao je na 187. poziciji. Najveći pad zabeležio je Ilija Bozoljac – čak 50 mesta, i sada je 282. na ATP listi.
Najviše su napredovali Marko Đoković – 23 mesta, i Danilo Petrović – 21 mesto, i sada su 888. i 614. teniser sveta.
Što se dubla tiče, naš najbolji dubl igrač Nenad Zimonjić zadržao je šestu poziciju.
U ATP trci, Novak Đoković je naravno prvi, Janko Tipsarević sa još trojicom tenisera deli 15. poziciju, a Viktor Troicki je na 32. mestu. U trci dublova, Tipsarević i Paes zauzimaju 13. mesto, a Zimonjić i Ljodra 17. poziciju.

Nenad Zimonjic7

U top 10 na WTA listi došlo je do velikih promena, ali ona najbitnija je da je Karolinu Vožnjacki na prvoj poziciji zamenila Viktorija Azarenka.
Kad su naše teniserke u pitanju, Jelena Janković je ostala na 13. mestu, Ana Ivanović je napredovala za četiri pozicije i sada je 18., Bojana Jovanovski je pala za 15 mesta, i sada je 105. teniserka sveta, dok je Aleksandra Krunić napredovala za 28 pozicija, i trenutno zauzima 198. mesto na WTA listi. Što se tiče WTA trke, Jelena Janković je na 14., a Ana Ivanović na 21. poziciji.

( Tenis Uživo, Tamara Popov )

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandra Krunić, Ana Ivanović, ATP Rang Lista, Bojana Jovanovski, Dubl igrač, Janko Tipsarevic, Jelena Janković, Marko Djoković, Nenad Zimonjić, Novak Djoković, Rafael Nadal, Rang Lista, Rodžer Federer, Teniseri, Teniserke, Vesti, Viktor Troicki, WTA Rang Lista


Komentari: 1

 
dragan February 17, 2012 Odgovori

nadam se da ce Novak ostati jos najmanje par godina ako ga zdravlje posluzi na ovoj poziciji.

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.