28/02/14 - 18:10h

ATP Dubai: Zimonjić i Nestor u finalu!

 

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor plasirali su se danas u finale dublova na ATP turniru u Dubaiju. Oni su u polufinalu savladali nemački par Danijel Brands/Florijan Majer rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (7-4), 7:6 (10-8). Nenad i Danijel će u finalu igrati protiv pobednika meča Tomaš Bednarek/Lukaš Dluhi – Rohan Bopana/Aisam-ul-Hak Kureši.

N. Zimonjić/D. Nestor77
D. Brands/F. Majer66
Nenad Zimonjic

Nenad Zimonjic

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor su bolje počeli meč i već u trećem gemu napravili brejk za 2:1‚, ali su Nemci već u narednom uzvratili i izjednačili – 2:2. U nastavku seta viđen je još po jedan brejk sa obe strane. Prvo su u sedmom gemu Srbin i Kanađanin stekli prednost od 4:3, ali su u desetom Brands i Majer izjednačili novim oduzetim servisom na 5:5. Posle svega, prvi deo je morao biti rešen u taj-brejku. U “trinaestom gemu” bolje su se snašli Nenad i Danijel, jednom oduzeli servis rivalima (3:2) i do kraja zadržali stečeno, za konačnih 7:4 u taj-brejku.

U drugom setu brejkova nije bilo, a prava neizvesnost viđena je u “trinaestom gemu”. Posle konačnih 6:6 u gemovima u taj-brejku je bilo prilika za obe strane. Prvo su Nenad i Danijel imali meč loptu pri rezultatu 6:4, zatim novu kod rezultata 6:5, da bi Nemci spasili i onu kada je na semaforu pisalo 7:5 za Srbina i Kanađanina. U nastavku su Brands i Majer imali i set loptu i vodili 8:7, ali je sve odklonjeno kada su Danijel nestor i Nenad Zimonjić stekli prednost od 9:8, da bi mini-brejkom ostvarili konačnih 10:8 u taj-brejku drugog dela igre.

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor će u finalu igrati protiv pobednika meča Tomaš Bednarek/Lukaš Dluhi – Rohan Bopana/Aisam-ul-Hak Kureši.
Turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od 2,3 miliona dolara.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   ATP, ATP 500, ATP u Dubaiju, Daniel Nestor, Dubl igrač, Nenad Zimonjić, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.