19/01/17 - 09:29h

AO: Trojica srpskih tenisera uspešni u dublu

 

U konkurenciji muških dublova u Melburnu od srpskih tenisera u drugu rundu prošli su Nenad Zimonjić, Viktor Troicki i Dušan Lajović.


V. Troicki/D. Lajović636
R. Olivio/G. Pela463

Dusan Lajovic i Viktor Troicki

Srpski teniseri uspešno su startovali na prvom grend slemu u godini u dubl konkuenciji. Viktor Troicki i Dušan Lajović su zajedno nadigrali Olivija Renca i Gvida Pelju u tri seta, sa 6:4, 3:6, 6:3.

S druge strane, Nenad Zimonjić i Miša Zverev bili su bolji od Dastina Brauna i Alberta Ramosa Vinjolasa u dva seta – 7:6, 6:2.

Srpski dubl Troicki – Lajović prošao je u drugu rundu nakon tri odigrana seta i jednog sata i 36 minuta provedenih na terenu.

Nakon što su poveli sa 1:0, zahvaljujući brejku načinjenom u petom gemu, u drugom setu su izgubili jedan svoj servis pa je argentinski dubl izjednačio.

U odlučujućem setu Troicki i Lajović nakon pet propuštenih brejk šansi oduzimaju servis protivnicima u šestom gemu, što im biva doboljno za nastavak takmičenja u Melburnu.

Njihovi naredni rivali su Huan-Sebastijan Kabal i Robert Rafah, 14. nosioci na turniru.

Zimbio.com

Zimonjić i Zverev su za jedan sat i 18 minuta igre eliminisali nemačko – špansku kombinaciju. U prvom setu svako od njih je bio uspešan na svom servisu, a slično je bilo i u taj-brejku, gde je odlučujući bio jedan mini brejk više na strani srpsko – nemačkog dubla.

U drugom setu sve je bilo mnogo lakše nakon brejka na samom startu. Usledio je još jedan u petom gemu. Zimonjić i njegov dubl partner propustili su četri meč lopte u sedmom gemu na servis protivnika, ali su već u sledećem iskoristili drugu na svoj servis.

U narednoj rundi čeka ih najbolji dubl svih vremena, braća Bob i Majk Brajan iz Sjedinjenih Američkih Država.

U ženskoj konkurenciji, Jelena Janković završila je takmičenje u paru sa Janinom Vikmajer.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Australian Open, Dušan Lajović, Mišo Zverov, Nenad Zimonjić, Vesti, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.