16/01/15 - 17:31h

AO: Opet povećan nagradni fond, pobednicima po tri miliona dolara!

 

Kako su i najavljivali, organizatori prvog gren slema sezone povećali su fond nagrada na neverovatnih 36,3 miliona, a pobednicima u muškoj i ženskoj konkurenciji pripašće po 3,1 milion australijskih dolara.

Australian Open, Otvoreno prvenstvo Australije u tenisu

Ovo je drugi put u poslednje dve godine da organizatori Australijan opena povećavaju nagradni fond za 10%. Prethodno su to uradili 2014., a i godinu pre toga ‘podigli’ su nagrade, jer su igrači pretili bojkotom.

Ovogodišnji Australijan open počinje 19. januara, a trajaće do 1. februara. Pobednicima obe kategorije u singlu pripašće čekovi na tri miliona i sto hiljada australijskih dolara, što je pola milona više nego prethodne godine. Finalisti će dobiti po milion i 550 hiljada, dok će četvrtfinalistima pripasti više od pola miliona. Čak i ako izgube u prvom kolu, teniserima i teniserkama pripašće po 34,500 hiljada dolara, a kvalifikanti koji prođu u glavni žreb dobiće po šesnaest hiljada.

U dublu su nagrade znatno manje, pa će pobednici i u muškoj i u ženskoj kategoriji osvajati po 575 hiljada, a finalisti 285 hiljada australijskih dolara. Pobednici miks dubl dobiće ‘samo’ 142 hiljade.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Australian Open, Australijan Open 2015, Grend Slem, Nagrade, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.