18/12/14 - 15:00h

Ana: Osvajanje još jedne Gren slem titule za mene je san

 

Trenutno najbolja teniserka Srbije Ana Ivanović istakla je da je osvajanje još jedne Gren slem titule njen san i da je cilj za 2015. godinu bolja igra upravo na četiri najveća turnira. Srpkinja je rekla i da je zadovoljna što je godinu završila na petom mestu, ali da joj je potreban kontinuitet na Gren slemovima.

Ana Ivanovic

Ana Ivanovic

“Ohrabrujuće je to što sam godinu završila na petom mestu na svetu, iako nisam imala dobre rezultate na najvećim turnirima. Posebno me hrabri to što sam uspevala da pobedim i najbolje igračice – Serenu, Šarapovu, Halepovu na primer. Sledeći korak jeste da to u kontinuitetu radim na Gren slem turnirima. Zaista verujem da to mogu da uradim“, kaže Srpkinja.

Ana Ivanović se potom osvrnula i na neke detalje iz svoje igre, za koju kaže da je “raznovrsnija”.

“Igram raznovrsnije, češće izlazim na mrežu. Uživam u tome da nadograđujem svoju igru. Zaista osećam da imam igru za vrh. Bila sam broj jedan, želim da dam sebi najbolju moguću šansu da budem tamo opet. Radim vredno za to, a osvajanje još jedne Gren slem titule za mene je san“, dodala je Ana.

Ovo je prvi put, u periodu od 2009. do 2013. godine, da Ana završi sezonu u Top 10 teniserki, te joj to puno znači.

“Mislim da se ženski tenis promenio tokom godina – mnogo je više kvalitetnih igračica sada nego što je to bio slučaj 2008. godine. Veoma je težak put, mučila sam se prethodnih godina, tako da sada još više cenim tu titulu 2008. na Roland Garosu“, istakla je Ivanovićeva.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Ana Ivanović, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.