08/01/12 - 12:26h

Ana izgubila od Safarove; Bojana ispala u kvalifikacijama

 

Nažalost dogodilo se ono čega smo se plašili. Ana još uvek nije pronašla onaj njen pravi ritam i izgubila je u prvom kolu turnira u Sidneju od Safarove u 2 seta.

A. Ivanović62
L. Safarova76

Ana Ivanović

Prvi set je bio uzbudljiv do samog kraja. I jedna i druga su servirale izuzetno sigurno i nisu davale skoro nikakvu šansu protivnici da napravi brejk. Posledica toga je bio taj-brejk. U njemu je sve bilo izjednačeno do rezultata 5:5. U sledećem poenu se odigrao i ključni kada je u pitanju ovaj set, a kasnije se ispostavilo i tok celog meča.

Safarova je bila saterana u ćošak, Ana je imala izuzetnu priliku ali ona umesto samo da loptu prebaci preko mreže i završi poen, ona čini grešku loptu šalje u mreži i protivnica dolazi u vodjstvo 6:5. Čehinja je iskoristila nemilosrdno već prvu set loptu i povela sa 1:0 u setovima.

Taj odlučujući poen je veoma uticao na psihu Ivanovićeve. Ona posle toga nije bila ravnopravan protivnik u 2 setu. Čehinja je dodavala gas i odigravala poene sigurno i to je donelo rezultata- 6:2 i pobeda u 2 seta.

Jedina pozitivna stvar sa ovog turnira po Anu je ta što na Australian Open će doći sasvim spremna i una snage. Svakako će ona morati da poradi sa trenerom na analizi protivnica i na svojoj igri kako bi na prvom Grend slemu ove godine stigla do boljeg plasmana.

Ukratko ćemo spomenuti da na turniru u Sidneju Bojana Jovanovski neće učestvovati jer je noćas izgubila u zadnjem kolu kvalifikacija.

B. Jovanovski642
S. Fegele366


Bojana Jovanovski

Bojana Jovanovski


Nju je u zadnjem kolu eliminisala Švajcarkinja Stefani Fegele posle velike borbe u 3 seta rezultatom 3:6, 6:4, 6:2. Dakle i Bojana će kao i Ana imati nedelju dana vremena da se potpuno skoncentriše na pripreme za Australian Open koji je daleko bitniji po njih od ovog turnira u Sidneju.

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.