16/11/15 - 10:20h

ATP finale: Potez prvog dana izveo je – Novak Đoković (video)

 

Najbolji tensier Srbije i sveta Novak Đoković na maestralan način započeo je odbranu titule na Zavšrnom Masters turniru u Londonu! Nole je u prvom meču deklasirao Japanca Keija Nišikorija sa dva puta po 6:1, a jednom detalju sa tog duela pripalo je i priznanje za potez prvog dana ATP finala u Londonu.

Nole - ATP finale 2015

Detalj koji je izabran za najlepši prvog dana dogodio se u četvrtom gemu prvog dela igre. Japanac je sasvim solidno, nakon servisa, napao forhendom, ali je Novakova reakcija bila još bolja i munjevita, te je forhend dijagonala kojom je Srbin došao do vinera završila u nedostižnom delu terena za Keija.

2015 Barclays ATP World Tour Finals: Novak Djokovic Hot Shot

Nakon susureta teniser iz Srbije je istakao da je samo želeo da sprovede u delo plan koji je imao, ali i da je ovo jedan od njegovih najboljih mečeva na betonu.

“Pokušao sam da u delo sprovedem plan koji sam imao pre meča i ovo je jedan od mojih najboljih mečeva na betonu, i na otvorenom i pogotovo u dvorani. Još od US opena sam u fenomenalnoj seriji i pokušavam da nastavim u tom ritmu“, rekao je Đoković koji će se u drugom kolu, sutra od 21h po vremenu u Srbiji, sastati sa Rodžerom Federerom, koji je takođe takmičenje započeo trijumfalno, pobedivši Tomaša Berdiha.

„Danas nisam mogao da učinim ništa. Čak i na startu meča, bilo je pola mojih grešaka jer nisam pogađao prve servise. On je takođe napadao moj drugi servis i ja sam igrao defanzivno sve vreme. Ali on je igrao sjajnu defanzivu u poenima u kojima bih obično pogađao vinere ili ih lagano osvajao. Terao me je da trčim sa jedne na drugu stranu. Nisam osećao da imam šansu danas. Nadam se da mogu da se podignem za sledeći meč“, priznao je Nišikori nakon ovog duela.

Danas se u Londonu, što se singl konkurencije tiče, sastaju Endi Marej i David Ferer, te Sten Vavrinka i Rafael Nadal. Pre svih njih na teren izlazi Nenad Zimonjić u dubl konkurenciji, a taj meč od 13 sati možete pratiti na našem sajtu.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   ATP, Masters, Masters u Londonu, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
Mirko November 16, 2015 Odgovori

Kao panter je brz!

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.