24/05/12 - 13:59h

ATP Dizeldorf: Viktor i dalje bez izgubljenog seta, Srbija – Nemačka 1:0

 

Viktor Troicki doneo je Srbiji prvi poen u borbi za finale na svetskom kupu u Dizeldorfu. Viktor je savladao Nemca Florijana Majera rezultatom 2:0, po setovima 7:6(6), 6:3. Još jedan singl meč i dubl između Srbije i Nemačke na programu su sutra.

Viktor Troicki

U prvom meču koji odlučuje ko će u finale svetskog kupa u Dizeldorfu, Srbija ili Nemačka, snage su odmerili Viktor Troicki i Florijan Majer.

Prvi set bio je jako neizvestan i obojica tenisera dobro su servirali, ali samo na mahove, posto smo videli čak četiri brejka. Ni jedan od tenisera nije zadržao stečeni brejk iako su obojica imali dosta brejk šansi. Viktor je iskoristio 2/5, dok je Majer iskoristio 2/6 brejk lopti. Rezultat ove neizvesnosti jeste taj-brejk. Ni ovaj deo igre nije nista zaostajao za celim setom tako da je neizvesnosti bilo do kraja. Posle dosta preokreta Viktor ovaj set osvaja rezultatom 7:6, 8:6 u taj-brejku.

U drugom setu Viktor je sjajno servirao, spasio je tri brejk lopte i nije dozvolio da Majer pomisli da se može vratiti u meč. Viktor je oduzeo jedan gem protivniku i znalački ga, dobrim servisima, čuvao do kraja seta, a samim tim i meča. Rezultat drugog seta bio je 6:3, za našeg tenisera.

Ovom pobedom Srbija je znatno bliža finalu od Nemačke, ali će joj za to biti potrebna još jedna pobeda sutra kada nastupa Janko Tipsarević i dubl.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   ATP 250, Teniseri, Vesti, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.