24/05/12 - 12:19h

RG: Vesna Dolonc poražena u drugom kolu kvalifikacija

 

Ruskinja koja igra pod zastavom naše zemlje, Vesna Dolonc, poražena je u drugom kolu kvalifikacija za Rolan Garos. Bolja od nje bila je Poljakinja Sandra Zanievska, 173. teniserka sveta.

V. Dolonc663
S. Zanievska736

Vesna Dolonc

Prvi set je trajao sat vremena i sedam minuta. Nakon što su do završnice stigle sa izjednačenim rezultatom, imali smo priliku da vidimo taj brejk, koji je Dolonc ubedljivo izgubila rezultatom 7:1.

Na početku drugog seta Zanievska je napravila brejk i brzo povela sa 2:0, ali je naša teniserka uspela da dođe do izjednačenja već u naredna dva gema.

Povela je sa 3:2, a onda napravila i brejk, i vrlo brzo imala vođstvo od 5:2. Zanievska je uspela da uzme još jedan gem na svoj servis, ali je Dolonc servirala za set i dobila ga rezultatom 6:3.

Treći set je počeo kao i drugi. Zanievska je povela sa 2:0, a onda je naša teniserka uzvratila brejk i smanjila vođstvo protivnice na 2:1. Poljakinja već u narednom gemu pravi novi brejk, koji Dolonc brzo uzvraća.

Došle su do izjednačenja od 3:3, a onda je Zanievska napravila brejk i dobila još dva gema na svoj servis, što je i dovelo do konačnog rezultata – 6:3.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Kvalifikacije, Rolan Garos, Teniserke, Turniri, Vesna Dolonc


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.