17/05/15 - 19:30h

Sve što dotakne, Novak pretvara u zlato! (Analiza meča+video)

 

Poštovaoci tenisa su danas imali priliku da vide još jedan izvrstan čas tenisa gde je učitelj bio Novak Đoković a njegov učenik Rodžer Federer!

Novak

Nole je uspeo da osvoji veličanstvenu 53. titulu u svojoj karijeri. Nole je genijalnom i hrabrom igrom deklasirao Švajcarca sa 6-4, 6-3 po setovima! Kakva teniska idila, kakav senzacionalan trijumf!

Prvi set

Koliko je samo napet i neizvestan bio prvi set! Kao da su obojica neospornih asova bili u grču. Razumljivo, ipak se radi o finalu jednog turnira masters serije koji nosi svoj prestiž. Odlični servisi Đokovića na samom startu, ali i dobra igra njegovog protivnika su bili prikazani na samom početku ovog velikog finala. Đoković je poevo sa 1-0 na startu. Bio je Nole odličan na servisu, to je omogućilo njemu da ne dozvoli protivniku da mu oduzme servis. No, koliko je on dobro servirao, toliko je i Švajcarac uspešno servirao sa druge strane mreže. Zato i nije bilo značajnijih prilika za brejk. Ali ne zadugo! U devetom gemu se otvorila šansa da Federera. Imao je mogućnost da Noletu oduzme servis jer je poveo sa značajnih 30-0 kad je Srbin servirao, ali to nije omelo Đokovića pa je poravnao asovima na 30-30. Ali tu nije bio kraj gema. Igralo se još, igralo se veoma teško, mudro, i Nole je uspeo ipak da odbrani svoj servis. U desetom gemu, ponesen prethodnim gemom, Nole je prvi set rešio u svoju korist nateravši Rodžera da pošalje lopticu u aut i prepusti mu vođstvo u setovima od 1-0.

Drugi set

Nole ulazi u nastavak meča daleko sigurnije, opuštenije, dominantnije! Genijalne poene imala je priliku da vidi italijanska publika. Novak je dominirao potpuno! Tek poneki odličan poen mogli smo da vidimo od Rodžera od koga se verovatno više očekivalo. Da biste pobedili najboljeg, morate dokazati da ste bolji od njega u svakom pogledu! Dokazalo se još jednom da je Novak ipak najbolji od najboljih! Ova superiornost ne krasi nijednog tenisera kao što je očigledna kod Srbina. Dominantno je ušao u set i prvo osvojio gem na svoj servis a onda uzeo i protivnički gem. Federer već nije imao snage da pruži neki odgovor na Noletovu genijalnost. Poveo je Nole sa 3-0, a onda je Rodžer osvojio prvi gem u tom setu na svoj servis. Novak je uspeo da zadrži prednost na kraju osvoji rimsku publiku i trofej i dopuni kolekciju! To je njegov četvrti trofej u večnom gradu! Konačan ishod seta je bio 6-3 i time je Novak završio meč u svoju korist.

Nole je sjajan u 2015. godini do te mere da ne postoji osoba na zemaljskoj kugli koja bi uspela da ga pobedi u ovim trenucima! Jak kao stena kreće da ruši nove rekorde i osvaja nove turnire. Sledeći u nizu je veliki grend slem u Parizu koji će Noleta zasigurno posebno da inspiriše! Novak ga nije osvajao dosad, pa eto i motiv više da vidimo još superiornijeg Novaka, ako je to moguće uopšte! Arrivederci Roma!

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Analiza, Masters u Rimu, Novak Djoković, Rodžer Federer, Tenis Video, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.