07/02/15 - 00:46h

Lopez preokretom savladao Lajovića na turniru u Ekvadoru

 

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u polufinale ATP turnira u ekvadorskom gradu Kito. Bolji od našeg tenisera bio je Španac Felisijano Lopez, koji je prvi nosioc na ovo turniru, rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 7:5, 6:1, nakon jednog sata i 59 minuta tenisa. Španac će se u borbi za finale sastati sa boljim iz meča Lorenci – Verdasko.

D. Lajović651
F. Lopez476
Dusan Lajovic

Dusan Lajovic

Meč je počeo sjajno za tenisera iz Srbije jer je već u prvom gemu napravio brejk, zatim ga i potvrdio za startnih 2:0. U daljem toku prvog seta Felisijano Lopez nije uspeo da vrati izgubljeno, a Dušan Lajović je dobrim servisima priveo set kraju i osvojio ga rezultatom 6:4.

Drugi set je bio prelomni. Brejkova nije bilo do pred sam kraj, i ako je Srbin bio u prilici da protivniku oduzme servis i reši meč u svoju korist u ranoj fazi ovog perioda. Međutim, kada se razrešenje očekivalo u taj-brejku Felisijano Lopez je izvršio pritisak na Lajovićev servis u dvanaestom gemu, uspeo je da iskoirsti drugu set loptu i osvoji drugi period sa 7:5, za poravnanje rezultata na 1:1.

Treći set počeo je sigurnim servisima sa obe strane, a onda je u četvrtom gemu Španac napravio brejk, došao do 3:1, a zatim potvrdio stečeno za velikih 4:1. U petom gemu na servisu je bio naš teniser, ali je pri rezultatu 15:40 i nove dve brejk šanse za Felisijana počela kiša koja je prekinula susret. Nakon skoro jednočasovne pauze teniseri su se vratili na teren, a Lopez je nastavio tamo gde je stao u trećem setu, iskoristio je drugu brejk loptu, došao do 5:1, a potom to i potvrdio za konačnih 6:1 u trećem delu igre.

Felisijano Lopez će se u polufinalu sastati sa pobednikom duele u kome se sastaju Italijan Lorenci i Španac Verdasko.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   ATP, ATP 250, Dušan Lajović, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.