04/07/15 - 09:02h

Vimbldon Ex Yu: Marin će i danas igrati, Dodigu dvostruka pobeda

 


Od tenisera iz regiona juče su na terenima Vimbldona bili Hrvati i Slovenka. Marin Čilić je bio jedini singl predstavnik, ali nije završio svoj meč sa Džonom Iznerom pošto je isti pri rezultatu 10:10 u petom setu prekinut zbog mraka. Ivan Dodig zabeležio je pobede u singlu i miksu, a u dublu je uspešan bio i Pavić. Miks dubl su uspešno igrali Draganja i Konjuh, dok je Slovenka Andreja Klepac poražena na startu.

Dodig i Melo RG 2015

Teniseri iz Hrvatske ove godine na Vimbldonu igraju zaista dobre, interesantne i duge mečeve. Borna Ćorić je dva puta igrao meč u pet setova, epski meč igrao je i Ivo Karlović u prošlom kolu, a i Marin Čilić, koji je tek nakon pet setova eliminisao Berankisa. Još jedan spektakl viđen je juče na terenu 1 od strane tenisera iz Hrvatske, Marina Čilića. Marin i Džon Izner su odigrali pet setova, ali susuret još nije gotov, već je zbog izjednačenog rezultata u petom delu, 10:10, prebačen za danas kada će biti nastavljen. U dosadašnjem toku seta samo jedan deo igre nije završen u taj-brejku, te i ne čudi ovako dugo trajanje, a to je za sada četiri sata i 21 minut igre.

Ivan Dodig bio je izuzetno uspešan juče. On je prvo u paru sa Marselom Melo prošao u treće kolo muškog dubla, tako što su njih dvojica eliminisali par Firstenberg/Gonzales sa 3:2, po setovima 7:6 (7:2), 6:7 (4:7), 2:6, 7:6 (7:5), 6:4. Potom je Ivan igrao i miks dubl sa sunarodnicom Ajlom Tomljanović, pa je i tu bio uspešan. Hrvati su eliminisali miks N. Skupski/L. Rejmond sa 7:6 (7:5), 7:6 (7:4).

Mate Pavić je takođe prošao u treće kolo dubla jer je u paru sa Venusom pobedio par Klasen/Ram rezultatom 3:2, po setovima 7:6 (7:4), 6:4, 3:6, 6:7 (5:7), 11:9. U miks dublu su nastupali i Draganja i Konjuh, a i oni su bili uspešni, slavili sa 6:3, 6:7 (5:7), 6:1 protiv miksa K. Fleming/J. Rea.
Samo je Marinov trijumf falio juče kako bi svi teniseri iz Hrvatske zabeležili pobedu.

Za Sloeniju je samo Andreja Klepac juče nastupala, ali je u miksu poražen u paru sa Gućioneom od dubla Gajdošova/Zimonjić sa 6:3, 7:5.

I danas će iz regiona biti samo Hrvata i Slovenki na terenima Vimbldona.

Hrvati

Marin Čilić – Džon Izner (nastavak meča)
Ivo Karlović – Žo Vilfred Conga

A. Tomljanović/J. Gajdošova – V.L. Aruabarena/I. Begu

A. Konjuh/M. Draganja – J. Čan/J. Pirs
A. Tomljanović/I. Dodig – E. Vesnina/M. Matkovski

Slovenka

K. Srebotnik/K. Garsija – K. Vandevege/A.L. Grenefeld
K. Srebotnik/H. Tekau – M. J. Martinez Sančez/R. Bopana

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Ana Konjuh, Grend Slem, Hrvatska, Ivan Dodig, Marin Čilić, Mate Pavić, Region, Slovenija, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari