09/01/17 - 13:11h

TENISKE NADE(u12, u14): Dominacija Srba u Rusiji!

 


U prethodnoj nedelji u Rusiji su odigrana dva Tennis Europe turnira, a na oba su u finalima igrali sprski teniseri.


Pirogovskiy Winter Cup 2017 (u12)

Na terenima Teniskog kluba Pirogovskiy u istoimenom gradu do trujumfa je došao Branko Đurić (11).

Fantastični jedanaestogodišnjak osvojio je svoj drugi TEJT trofej za dve nedelje, pošto je prethodno slavio i na Belgrade Openu.

Branko je u finalu bio bolji od svog vršnjaka, domaćeg tenisera Amirkamze Nasridinova, sa 6:1, 4:6, 6:1.

Branko Djuric na pobednickom postolju, Izvor: facebook

Tokom celog turnira naš teniser je igrao odlično, a najveću dominaciju pokazao je u polufinalu, gde je prvog favorita Mikalaia Bankoua savladao sa ubedljivih 6:0, 6:0!

O1 Properties Christmas Cup 2017 (u14)

Trinaestogodišnji Hamad Međedović bio je postavljen za prvog nosioca na ovom takmičenju. Stigao je do finala, ali do trofeja u singlu nije uspeo da dođe.

Međedović je treći na Tennis Europe listi igrača do 14 godina, a u finalu je poražen od domaćeg tenisera Mikaila Gorokovog, petog nosioca na takmičenju. Rus je bio bolji sa 2:1 u setovima, 6:3, 4:6, 6:4.

Isti igrač bio je ‘koban’ i za drugog srpskog predstavnika, Matiju Janićijevića. Njega je eliminisao u trećoj rundi, sa 6:2, 6:3.

Medjedovic i Janicijevic (izvor: facebook.com)

Međedović je u paru sa Janićijevićem igrao i finale u dubl konkurenciji, ali srpski tim ni tu nije uspeo da se dokopa trofeja. U finalu su ih porazili Dzimistarišvili i Turiziani Alvarez.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Branko Đurić, Hamad Međedović, Matija Janićijević, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari