11/02/17 - 10:21h

Teniska tinejdž zvezda osumnjičena za nameštanje mečeva!

 


Australijska tinejdž teniska zvezda Oliver Anderson suspendovan je sa terena zbog sumnje da je nameštao mečeve.


Zimbio

Australijska tinejdž zvezda, Oliver Anderson, koji je važio za jednog od najvećih talenata u belom sportu i osvajač je Junior Australijan opena 2016. godine, sada je privremeno suspendovan iz takmičenja.

Zbog sumnje da je nameštao mečeve, Jedinica za teniski integritet (TIU) (telo zaduženo za istragu korupcije u sportu) izrekla mu je kaznu zabrane učešća i prisustva na turnirima i događajima sve dok se istraga ne zaključi.

Viktorijanska policija je saopštila 5. januara da je 18-godišnjak pod istragom zbog navodnog nameštanja rezultata na turniru u Traralgonu, u Australiji, u oktobru 2016. Tada je nakon razgovora pušten, sa obavezom da se pojavi na sudu 2. marta. U saopštenju TIU nije precizirano da li je ili nije utvrđena Andersonova krivica.

U središtu navoda je meč koji je mladi Australijanac izgubio u drugom kolu turnira u Traralgonu. Anderson, koji je rangiran kao 1.083. igrač sveta, nakon što je dobio prvi meč protiv Harisona Lombea, sledeći je izgubio u dva seta od zemljaka Džona Patrika Smita.

Prošle godine, tokom istrage koju su vodile medijske kompanije BBC i BazFid navedeno je da TIU nije reagovala na sumnje da su 16 igrača, koji su tokom poslednje decenije bili u TOP 50, bili uključeni u nameštanje mečeva.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Vesti


Komentari