02/05/15 - 18:34h

Pliškovoj titula u Pragu!

 


Češka teniserka Karolina Pliškova osvojila je titula na turniru u Pragu trijumfom protiv sunarodnice Lusi Hradecke sa 2:1, po setovima 4:6, 7:5, 6:3 posle skoro dva sata igre.

K. Pliškova476
L. Hradecka653

Karolina

Karolina

Pliškova je pobedom u finalu stigla do svoje četvrte titule u karijeri, a prve ove sezone, dok je Hradecka poražena u sedmom uzastopnom finalu, pa će još morati da pričeka na svoj WTA prvenac.

Hradecka je bila bliža trofeju, nakon što je uzela prvi set, uz jedan brejk sa 6:4, u nastavku je Pliškova vodila sa 5:2, Hradecka je uspela da se vrati i poravna rezultat na 5:5, ali je mlađa češka igračica uzela naredna dva gema za izjednačenje u setovima. U odlučujućem periodu igre, Pliškovoj je bilo dovoljno da jednom oduzme servis rivalki i tako okonča ovaj duel u svoju korist.

Nije bilo lako igrati protiv zemljakinje u finalu pred domaćom publikom. Lusi i ja smo dobre prijateljice i često treniramo zajedno, dva puta smo zajedno nastupale i u Fed kupu. Nisam želela da je pobedim, ali sam jednostavno morala“, rekla je Pliškova nakon trijumfa u velikom finalu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Finale, Rang Lista, Teniserke, Turniri, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari