28/01/15 - 19:00h

Novak uspeo da zadrži 73/74 gema na svoj servis na AO!

 


Publika definitivno voli Novaka u Melburnu. Kako i ne bi kada ovaj sjajni sportista svake godine iznova dokazuje zašto je najbolji i vešto demonstrira svoje tenisko umeće na terenima Australije. Novak je uspeo da osvoji ovaj grend slem tri puta zaredom, a ukupno ga je osvojio 4 puta. Statistika koja stoji iza svih tih mečeva je neverovatna. Nole je uspeo da čak vrtoglava 73 gema od 74 odigranih dosad na Australian openu 2015. sačuva na svoj servis.

Australian Open Tennis

Australian Open Tennis

Nole je poznat po tome što ima odličan servis, i fenomenalan ritern, pa je snažan i kad treba da se odbrani, ali i kada je u ofanzivi. Odlična igra sa osnovne linije ali i veoma rizični i obično uspešni izlasci na mrežu, smelost da se odigraju poeni na rizičan način su i doveli Noleta danas tu gde jeste, na šampionsko postolje.

Konačno se može videti i ove godine, na samom startu, kako cela ona priča sa Bekerom, kao novim trenerom srpskog asa, sada dobija pun smisao. I sam Novak je jednom prilikom rekao da se oseća kao Boris Beker na servisu. Očigledna je ta sigurnost koju Nole ispoljava na terenu, mirnoća dok čuva svoje servis gemove i oštrina kada napada protivnički gem.

Jedini gem koji je u dosadašnjem toku Australian opena Novak izgubio na svoj servis, bio je onaj u meču sa Kuznjecovim u trećem setu, kada je Kuznjecov poveo sa dva nula u gemovima. No, ubrzo je Novak uzvratio protivniku i uspeo da se plasira u naredni krug.

Interesantna je činjenica da je Nole svaki put kad bi došao do polufinala u Melburnu, ujedno uspeo da osvoji taj grend slem. Sa uzbuđenjem se očekuje sama završnica u Australiji. A da li će se taj niz polufinala koji vode do titule nastaviti, videćemo još malo.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Andrej Kuznjecov, Australian Open, Australijan Open 2015, Boris Beker, Grend Slem, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti, Zanimljivosti


Komentari