13/05/17 - 08:31h

Nadal: Rivalstvo sa Novakom me je učinilo boljim teniserom…

 


Pred polufinale mastersa iz serije 1000 u Madridu, španski teniser Rafael Nadal izjavio da je svestan težine meča sa Novakom Đokovićem.


Twitter

Nadal je odigrao najbolji meč na šljaci u sezoni za polufinale Madrida. Slavio je protiv David Gofana i zakazao duel sa trenutno drugim reketom sveta.

Znam da me čeka težak meč protiv jednog od najboljih igrača u istoriji. Znam da ako želim da imam priliku da pobedim, moram da dam maksimum od sebe. Smatram da već nekoliko nedelja igram na visokom nivou. Znam da me čeka dan kada ću odigrati veoma dobro ili neću imati veliki broj šansi. Odradio sam domaći zadatak, pokušaću da dam sve od sebe, nadam se da ću biti spreman za tokazao je Rafa.

Govoreći o svom narednom protivniku, Španac je kazao da nivo na kome je sada Novak, mora da se poštuje.

Mnogo vremena je prošlo otkako je postao prvi na svetu. Znam, bio sam u njegovoj koži. Biti na vrhu svake nedelje, to je gotovo nemoguće. Uvek imamo uspone i padove. Nekada imate pobedničke nizove, nekad ređate poraze. Možda nije na najbolji način započeo ovu sezonu, ali nemojmo da se lažemo. Napravio je grešku protiv Istomina u Australiji. Izgubio je od Kirjosa dva puta, a znamo da Kirjos zna i da izgubi. Poražen je od Gofana, a ovde je stigao ponovo do polufinala. Ne smatram da je Đoković na pogrešnom putu, očekujem sjajnog Novaka u subotu. Od njega ne očekujem ništa drugorekao je Nadal.

Polufinale u prestonici Španije biće 50. dvoboj dvojice velikana “belog” sporta:

– Rivalstvo sa Novakom me je učinilo boljim teniserom. Kada igrate sa igračima koji su toliko dobri, uvek terate sebe da date 100 odsto svojih mogućnosti. Mislim da smo naškodili jedan drugome tokom karijera. Neke titule sam ja oduzeo njemu, a neke on meni. Realnost je takva da je ova era dobra zbog mečeva između Đokovića, Federera i mene. Mnogo puta smo se sastajali u samim završnicima, mnogi su se zbog toga zainteresovali za tenis i to je veoma pozitivna stvar
zaključio je Španac.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Masters u Madridu, Novak Djoković, Rafael Nadal, Vesti


Komentari