26/04/17 - 14:15h

DK: Francuzi dočekuju Srbe na fudbalskom stadionu!

 


Francuska Dejvis kup selekcija dočekaće srpsku reprezentaciju na fudbalskom stadionu u Marselju ili Lilu.


Zimbio

Nakon što je otpala opcija da budu domaćini na Rolan Garosu zbog rekonstrukcije stadiona, nacionalna selekcija Francuske mogla je da bira između pet gradova koji su se našli u opticaju da ugoste polufinaliste Dejvis kupa Svetske grupe – Nant, Le Toukuet, Marselj, Lil i Monpelje.

Želja francuskog tima da protiv Srbije na čelu sa Novakom Đokovićem igra na šljaci na otvorenom, svela je izbor na stadion “Velodrom”, koji je izgrađen još 1937. godine a koji je poslednji put renoviran pre tri godine za potrebe Evropskog prvenstva, ili na “Pjer Moro” u Lilu, koji je za 282 miliona evra sagrađen 2012.

“Velodrom” je bio domaćin Svetskih prvenstava 1938. i 1998. godine a jedna od najznačajnijih novina je stadionski krov.

Kako prenose francuski mediji, već je spreman i model, po kom bi se stadion prilagodio odigravanju teniskog meča, a njegov kapacitet za tu priliku bi bio 16.000 mesta.

Što se tiče stadiona u Lilu, teniseri Francuske igrali su na njemu finale 2014. godine, kada su poraženi protiv Švajcarske, pred rekordnih 27.432 gledaoca.

Francuzi će odluku morati da donesu do 2. maja, a polufinalni meč Dejvis kupa između Francuske i Srbije na programu je od 15. do 17. septembra.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dejvis Kup, Vesti


Komentari