30/04/15 - 11:03h

ATP 250 u Beču, postao turnir iz kategorije 500, u Valensiji obrnuto

 


Teniski turniru u Beču će od ove godine promeniti kategoriju! Nekadašnji ATP 250, zameniće kategorija 500, dok će turnir u Valensiji ove godine biti slabijeg karaktera i on će od ATP 500, pasti na ATP turnir iz kategorije 250. Ovo su bili zahtevi oba turnira, tako da je ovakav epilog i potvrđen nakon sastanka u Barseloni prošle nedelje.

ATP 500 Bec

Direktor turnira u Beču, Hervig Straka, istakao je zadovoljstvo povodom prelaska turnira iz kategorije 250 u kategoriju 500.

“Ovo je ogroman korak napred u istoriji ovog turnira. Erste Banka Open je jedan od najvećih sportskih događaja u Austriji. Naš cilj je sada da nastavimo da uspešno razvijamo turnir i učinimo sve da on bude jedinsven za igrače i posetioce”, rekao je Straka.

Sa druge strane, direktor turnira u Valensiji, nekadašnji teniser, Huan Karlos Ferero, istakao je da će se Valensija potrduiti da stvori jedan od najboljih turnira iz kategorije 250.

ATP Bec Endi Marej

Turnir u Beču je prošle godine osvojio Britanac Endi Marej, a samim tim da je on igrao tada, sa ovom zamenom kategorije, sigurno je da će se i drugi igrači iz Top 20 odlučiti za glavni grad Austrije, u periopdu od 19. oktobra ove godine.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP 500, ATP u Beču, ATP u Valensiji, Turniri, Vesti


Komentari