02/02/20 - 20:58h

Osvojio je titulu, postao je kralj!

 

Kome ide Melburn, više nije mit!


NOVAK DJOKOVIC (SRB)

Pre 14 dana gorela je vatra. Ipak, 2 nedelje su prošle veoma brzo, a opet u neku ruku izuzetno sporo, da je to u nekim trenucima bilo nepodnošljivo. Vremenska razlika nas više neće smarati i ostao je još samo avionski put. Međutim, sada više ne postavljamo pitanje kako je odigrao Novak? Sada se to zna!

Melburn park. 2020. godina. Na vrelom Australijskom betonu, uz legendarnog posmatrača čije ime nosi glavni stadion, Novak Đoković je trijumfovao. Da, to je bio osmi!

Neko je poleteo brzo i ostao kraće, neko odmah spakovao stvari i uskočio u torbu kengura torbara, a neko će to tek da uradi danas. Italijani će čuvati svoj ponos zahvaljujući Fabiu, Grčka će morati da promeni stav. Australija je produžila uslovnu za Kirijosa, Rusi saniraju rane za sledeći boj. Nemačka je dobila iznenađujući kraj a Austrija dostigla najveće visine. Švajcarska je ipak stigla na čas, ali veoma težak ispit i tu je došao kraj. Španija je ipak najviše pretrpela, podneo je ostavku veliki kralj!
Neke je pre vremena stigao košmar, neko je imao malo više sreće, a on? Stigao je tu. Ostao je tu. Ostao je tu i ne namerava da ode!

    DA LI STE ZNALI?

  • Novak Đoković je u poslednjih 7 Grend Slemova podigao pehar čak 5 puta!
  • Od poslednjih 21 Grend Slem, velika trojka je odnela titulu 18 puta. Od toga 10 puta Novak Đoković!

Bik sa Majorke je zbog lošeg ponašanja poslat u drugi zoološki vrt, Rodzer pored vremena nije pazio na učenje, a mlade zvezde pretenduju da nikada ne budu oni pravi šampioni. Slabe tačke, ahilove pete, bolovi od straha. Pa, možda će sreću i utehu naći uz jagode i šlag ili uz kartonski napravljen trofej, kao što je to on nekada sebi pravio. Kako god bilo, sada znamo kako stoje stvari, sada znamo ko je tu i ko je glavni.

Novak Đoković

Cara na tronu zameni sin i tako sve dok je loze i života. Ako ćemo tako, dugo ćemo čekati dok ne dođe ta smena. Melburn nije mesto za obične ljude. Na vrhu može biti samo jedan, samo onaj najjači. Posledice, ožiljci, neprespavane noći – uživajte tako do sledećeg puta.

A on?

Osvojio je titulu, postao je kralj!

(Tenis Uživo, M. Uzelac)


Teme:   Australian Open, Grend Slem, Novak Djoković, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.