29/09/20 - 15:13h

Hačanov: Ovakvi uslovi više prijaju Novaku nego Rafi, to nije tajna

 

Ruski teniser Karen Hačanov rekao je da nije tajna da vremenski uslovi u Parizu više pogoduju Novaku Đokoviću nego Rafaelu Nadalu.


Source: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images Europe

Zbog korona virusa Rolan Garos pomeren je sa maja na septembar, te su vremenske prilike dosta drugačije što mnogim teniserima i teniserkama smeta.

– Šta da vam kažem? Nije tajna da se svi teniseri u ovo doba godine isto osećaju. Napolju je 12, 13 stepeni, pada kiša, tereni su ‘dugački’, loptice teške i velike, mnogo više morate da ‘gradite’ poen. Teško je pogoditi viner, loptice manje odskaču. Morate da se priviknete, ali je isto za sve igrače. Fizički je napornije nego ranije. Morate duže da ‘gradite’ poene, što je dosta interesantno. – rekao je Hačanov.

Dosta se polemiše o tome kome ovi uslovi više odgovaraju, a kome odmažu.

– Uslovi izjednačavaju šanse na nekim mečevima. Pomažu nekim igračima. Ti igrači manje osećaju uticaj uslova i tako i igraju. Ja ne igram tako na šljaci, ali nekima pomaže Što se Novaka tiče, teško je reći. Čekam da vidim njegov prvi meč. Ovakvi uslovi više prijaju njemu nego Rafi. To znamo, to nije tajna. Čak i ranije – kada padne kiša, onda znamo da je Rafi teže nego Novaku.

Novak prvi meč na Rolan Garosu igra protiv Šveđanina Mikeala Imera. Taj meč pratite na Tenis Uživo u utorak, ne pre 15.40h.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Karen Kačanov, Novak Djoković, Rafael Nadal, Rafael Nadal, Rolan Garos, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.