21/09/20 - 21:29h

Džumhur sprema tužbu protiv Rolan Garosa

 

Bosansko-hercegovački teniser Damir Džumhur najavio je tužbu protiv organizatora Rolan Garosa.


Source: Julian Finney/Getty Images North America

Damir je sa Rolan Garosa diskvalifikovan nakon što je njegov trener dobio pozitivan test na koronavirus, ali organizatori nisu dozvolili da se test ponovi.-

– Moj trener i ja smo od početka svih ovih turnira zajedno putovali i bili zajedno, odradili smo u proteklih mesec između 15 i 20 testova i svi su bili negativni. U Rimu smo imali dva testiranja, u Parizu smo takođe na prvom testiranju bili negativni, a onda smo u subotu radili drugi test i, iako sam ja bio negativan, trener je dobio poziv u nedjelju i obrazložili su mu da je njegov test na granici da bude pozitivan. Rečeno je da će se obaviti dodatne pretrage, on im je odmah dao na uvid da ima antitela, odnosno da je prebolovao koronavirus te da ne vidi način na koji može biti pozitivan. – rekao je Damir za medije u svojoj zemlji i dodao:

– Sada osećam potrebu da, ukoliko se ispostavi da je trener negativan, tražimo pravdu i da ona na kraju bude zadovoljena. Nije to ono što će nas u potpunosti zadovoljiti jer smo zaista bili slomljeni zbog te odluke, ali nadamo se da ćemo ipak nekako i na neki način zadovoljiti pravdu i vrlo, vrlo bitna stvar i ono što nikako ne možemo prihvatiti, jeste činjenica da trener nije dobio priliku da se drugi put testira.

Bosansko-hercegovački teniser se sa pravom pita da li bi takav tretman imali Federer i Nadal, da su njihovi treneri završili sa pozitivnim testovima.

– Sećam se da je on postavio pitanje šta bi se desilo da se ovakav slučaj desio kod Nadala ili Federera, odnosno šta bi se desilo da je kod njegovog trenera pozitivan test. Pitam se da li bi on dobio priliku za drugi ili možda čak i treći test ili bi ga izbacili. Znamo da pravila nisu ista za sve i sumnjamo da bi tek tako nekoga od tih velikih imena izbacili sa turnira. Juče sam dobio poruku od Đokovića koji mi je ponudio svoju pomoć i drago mi je što imam veliku podršku i njega i brojnih drugih igrača koji ne bi voleli da su u takvoj situaciji. Nadamo se da će na kraju ipak biti dobro.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Damir Džumhur, Damir Džumhur, Grend Slem, Rolan Garos, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.