19/10/24 - 16:10h

KRAJ ZLATNE ERE: Nadal protiv Đokovića

 

Od “Velike trojke” uskoro će ostati samo jedan.


Nakon odlaska Rodžera Federera u penziju pre dve godine, na isti korak sada se odlučio i Rafael Nadal. Svoju odluku “Bik sa Majorke” nedavno je saopštio javnosti i najavio da će nastupom na Dejvis kupa u novembru završiti karijeru.

Malo vremena ostalo je do kraja velike teniske karijere, ali srećom, pre nego što do toga dođe imaćemo prilike da još jednom uživamo u jednom od najvećih rivalstava u istoriji ovog sporta, duelu Nadala i Novaka Đokovića.

Šezdeset puta susrela su se njih dvojica. Novak je slavio u 31 meču, a Nadal u 29. Prvi meč odigrali su na Rolan Garosu 2006. godine, a zanimljivo je da su i poslednji zvanični meč takođe odigrali na terenima Rolan Garosa, ali ovoga puta na Olimpijskim igrama. Prvi meč dobio je Rafa, a poslednji Đoković.

Dugo je trajala njihova borba za najviše osvojenih grend slemova. Ona je na kraju pripala srpskom asu koji je 24 puta bio grend slem šampion, dok je Nadal ostao na dve titule manje. Više Novak ima i Masters titula – 40, naspram Nadalovih 36.

Đoković prednjači kada su pitanju sve velike titule (GS, Masters, ATP finale, Olimpijske igre) – ima ih 72, a Španac 59.

Osamnaest godina trajalo je ovo rivalstvo. Rivalsto koje nam je pružilo mnoštvo epskih mečeva iz koje smo se radovali, nervirali, nekad biti ljuti, i šta god da mislili u tim momentima i na čijoj strani bili, nikad nismo mogli da sporimo da prisustvujemo stvaranju istorije. Obojica su govorili o tome koliko ih je ovo rivalstvo teralo da budu što bolji i koliko je uticalo na to da postanu teniseri kakvi jesu.

Gotovi su svi njihovi zvanični mečevi, a meč na Slemu šest kraljeva došao je kao neočekivana, ali odlična prilika da bez tenzija, već sa uživanjem, u penziju ispratimo Nadala, ali se samo to, nego i da se pozdravimo sa zlatnom epohom tenisa koja odlazi u istoriju.

PROČITAJTE JOŠ:

[/box]

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Đoković, Rafael Nadal, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.