19/09/24 - 13:08h

Indijci odbili da igraju za svoju zemlju zbog bahatog menadžmenta?!

 

Najbolji indijski igrač ušao u sukob sa svojom Federacijom.


Najbolji indijski igrač, Suimt Nagal, nije nastupio u porazu svoje Dejvis kup reprezentacije od Švedske. Kao razlog je navedena povreda, ali je Teniska Federacija Indije targetirala Nagala javno izrazivši sumnju u to, jer će ovaj teniser samo par dana kasnije nastupiti na turniru u Handžou.

Ni drugi reket Indije, Juki Bambri, nije nastupio, pa su Indijci lako i ubedljivo izgubili od Švedske.

Oni su nezadovoljni menadžmentom AITA, kapitenom i ekipom. Nagal je rekao da ima problem sa leđima, ali evo ga sada igra na turniru u Kini – rekao je menadžer Dejvis kup tima Indije, Anil Dupar.

Iz indijske teniske Federacije su se potom oglasili zvaničnim saopštenjem, rekavši da su pored Nagala i Juki Bambri i Mukund Sasikumar odbili da igraju za svoju zemlju.

Predstavljati Indiju u Dejvis kupu je više od tenisa, tu se radi o časti, nacionalnom ponosu i inspirisanu naredne generacije sportista. Mi smo pokušali da ih nagovorimo da igraju za svoju zemlju, ali oni su jednostavno odbili.

A zašto su, navodno, odbili?

Nagal je kritikovao rad AITA, govoreći da su igrači stavljeni u drugi plan, iza menadžmenta. Tu je konkretno mislio na jednu zvaničnu fotografiju u kojoj je menadžment tamošnje Asocijacije u prvom redu, dok su igrači iza njih i jedva se vide.

Evo šta je najbolji indijski igrač objavio na društvenoj mreži “X”.

Zaista je neverovatno da su na ovoj fotografiji igrači stavljeni u drugi plan, ali teško je verovati da je to jedini razlog za “bojkot”.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dejvis Kup, sumit nagal, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.