20/09/23 - 14:42h

Rafael Nadal: Đoković je najbolji u istoriji, oko toga nema rasprave!

 

Ovih dana je u prvom planu Rafina analiza Novakovih poriva da bude najuspešniji, ali se po strani ostavlja njegova konstatacija da je Novak Đoković nesumnjivo najbolji igrač u istoriji belog sporta!


Evo kompletnog odgovora Rafaela Nadala na pitanje da li je Novak Đoković najbolji svih vremena:

Brojevi su brojevi, statistika je statistika. U tom smislu, bespredmetno je raspravljati o tome, njegovi brojevi su bolji od mojih. Neću da lažem, niti mi je ego tako veliki da poričem nešto što je očigledno. Istina je da je on ispred mene. Sve ostalo je stvar ukusa, utiska koji smo on ili ja ostavili na nekoga, da li se nekome više sviđa jedan ili drugi igrač.

-Poštovajući osvojene titule, Novak Đoković je najbolji u istoriji i oko toga nema šta da se raspravlja.

-Kao i uvek, svako može da oblikuje priču na ovu temu onako kako mu odgovara, uz argument da sam ja trpeo puno povreda. Da nisam imao sreće jer mi je telo takvo kakvo je. Njegovo telo je drugačije, ali i to je deo sporta.

-Čestitam mu na svemu što je postigao, to u meni ne izaziva nikakvu frustraciju.

-I u trenucima kada sam ja imao najviše slemova, pa i kada smo ih imali podjednako, a i sada kada zaostajem, moj stav je isti. Ne želim da budem neko ko će kroz ličnu borbu ili mučenje pokušavati da bude nešto što nije.

-Ono što jeste, jeste. Ono što nije, nije. Vrlo sam zadovoljan sa svim što sam postigao u karijeri – rekao je Nadal, koji je pritom najavio povratak na teren u januaru, kao i učešće na Olimpijskim Igrama u Parizu, gde bi želeo da nastupi i u dublu sa svojim teniskim naslednikom Alkarasom.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Đoković, Rafael Nadal, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.