03/10/12 - 14:15h

ATP Peking: Ubedljiva pobeda Novaka

 

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković zabeležio je još jednu pobedu na ATP turniru u Pekingu. On je u osmini finala savladao 50. tenisera sveta, Argentinca Karlosa Berloka sa 2:0 u setovima (6:1, 6:3), a u četvrtfinalu ga čeka duel sa Jirgenom Melcerom iz Austrije.

N. Đoković66
K. Berlok13

Meč je trajao sat vremena i 16 minuta, a prvi set je naš teniser dobio za manje od pola sata. Karlos Berlok, trenutno 50. teniser sveta, u prvoj deonici meča nije imao nikakve šanse protiv Novaka. Đoković je iskoristio dve od četiri brejk lopte i vrlo lako dobio ovaj set sa 6:1.

Novak Đoković

U drugom setu Novak je nastavio pobedničku seriju. Uz pomoć tri iskorišćene brejk šanse, i jedne koju Argentinac nije iskoristio, naš teniser je lako došao do vođstva od 5:0. U šestom gemu Đoković dolazi do prve meč lopte, ali je propušta. Berlok mu je tada oduzeo servis gem i smanjio vođstvo našeg tenisera na 5:1. U narednom gemu na servis Argentinca, naš as ne koristi još dve meč lopte, a Berlok dobija ovaj gem. Propustio je Novak još jednu priliku da završi ovaj meč, a argentinski teniser je došao do još jednog brejka, 5:3. Nakon toga Đoković konačno realizuje meč loptu i posle 50 minuta igre u ovom setu dolazi do pobede i plasmana u četvrtfinale.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   ATP, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
Zaga October 3, 2012 Odgovori

samo napred do finalne pobede srecno Nole u finalei pobede

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.