28/08/12 - 21:06h

US Open: Jovanovski preko Bartel do drugog kola!

 

Treći reket Srbije Bojana Jovanovski plasirala se u drugo kolo poslednjeg grend slema sezone, nakon što je sa 2:1 u setovima savladala 35. teniserku sveta, Nemicu Monu Bartel.

B. Jovanovski476
M. Bartel652

Prvi set je trajao 37 minuta, a dobila ga je nemačka teniserka. Napravila je po brejk u prva dva Bojanina servis gema i lako došla do rezultata 5:2. U sedmom gemu je imala još jednu šansu za brejk, ali je nije iskoristila. U gemu nakon toga Bojana joj je oduzela servis i smanjila prednost Nemice, ali nije uspela da se izbori za taj-brejk. Posle 37 minuta Bartel je iskoristila prvu set loptu.

Jovanovski Bojana

Bojana Jovanovski

Drugi set je naša teniserka dobila sa 7:5 posle skoro sat vremena igre. Treći set je trajao 58 minuta, a odigrano je osam gemova. Bojana je napravila tri brejka, a Nemica je uspela da uzvrati samo jednim oduzimanjem servisa. U sedmom gemu je odigrano čak 23 poena, a osvojila ga je je Jovanovski iako je Bartel imala sedam brejk lopti. Naša teniserka je igrala iskusnije od bolje rangirane Nemice i zahvaljujući tome došla do plasmana u drugo kolo US Opena.

U narednoj rundi Bojana će igrati sa boljom iz duela Dominike Cibulkove i Johane Larson.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Bojana Jovanovski, Grend Slem, Teniserke, Turniri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.