28/04/15 - 08:38h

Ćorić nadigrao Šardija na startu Eštorila!

 

Hrvatski teniser Borna Ćorić plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Eštorilu. Mladi Hrvat je na startu takmičenja savladao šestog nosioca iz Francuske, Žeremija Šardija sa 2:0, po setovima 6:2, 6:4 posle 80. minuta igre.

Coric

Coric

18-godišnji igrač iz Zagreba slavio je rutinsku pobedu protiv znatno iskusnijeg rivala. Pretrpeo je brejk samo jednom u toku meča, ali je zato četiri puta oduzeo servis protivniku, a i u drugim statističkim parametrima je bio bolji i sasvim zasluženo se našao u drugoj rundi.

U prvom setu je bio vrlo ubedljiv, sa dva brejka bez većih problema je poveo u setovima, da bi u nastavku odigrao u istom stilu i sa nova dva brejka stavio tačku na ovaj duel.

Borna Ćorić, najmlađi teniser u prvih 100 na svetu, u drugom kolu će igrati protiv boljeg iz duela između dvojice Portugalaca, Žoaa Souze i Ruija Mačada.

U ostalim duelima, Holanđanin Robin Hase je bio bolji od Litvanca Rikardasa Berankisa sa 6:3, 6:7, 6:4 i za plasman u naredno kolo igraće protiv prvog nosioca, Španca Felisijana Lopeza, koji je bio slobodan na startu.

Rezultati prvog kola:

Rikardas Berankis – Robin Hase 3:6, 7:6, 4:6

Filip Krajinović – Alehandro Gonzalez 6:3, 6:3

Federiko Fere Silva – Žil Miler 3:6, 6:3, 1:6

Žeremi Šardi – Borna Ćorić 2:6, 4:6

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP Rang Lista, ATP trka, ATP u Estorilu, Borna Ćorić, Filip Krajinović, Hrvatska, Prvo kolo, Rang Lista, Region, Rezultati, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.